Otevřít menu
Doprava dnes
-

Hlasování v anketě o nový hlas MHD

Pražský dopravní podnik (DPP) ve spolupráci s hlavním městem Praha, společností ROPID a IDSK vybírá nový hlas pro autobusy a tramvaje na městských a příměstských linkách MHD. Děje se tak prostřednictvím online ankety, jejíž vítěz převezme pomyslnou štafetu po Dagmar Hazdrové, legendární hlasatelce Československého a Českého rozhlasu.

16:54 / 23. května 2022
Hlasování v anketě o nový hlas MHDi

Foto: www.dpp.cz

Volit ze čtveřice hlasů vybraných odbornou komisí lze na webových stránkách Dopravního podniku hl. m. Prahy až do 19. června 2022.

V komisi, jež do finále poslala dva ženské a dva mužné hlasy, zasedli odborníci z Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR, Českého Rozhlasu, Kabinetu hlasové a mluvní výchovy DAMU, ale i samotná Dagmar Hazdrová.

Vítěz bude mít za úkol znovu namluvit všechna současná provozní hlášení a názvy zastávek, jež cestující znají z běžného provozu na tramvajových a autobusových linkách pražské MHD; také u příměstských autobusů v rámci systému Pražské integrované dopravy. Kromě stávajících asi desetitisíc zastávek bude vítěz namlouvat i zastávky nově vznikající, případně další nutná hlášení.

Cestující si mohou nové hlasy poslechnout v běžném provozu, a to na vybraných spojích tramvajové linky číslo 9 (Sídliště Řepy – Spojovací) či autobusové linky číslo 136 (Sídliště Čakovice – Jižní Město). Na anketu upozorňují speciální vnější i vnitřní polepy, jimiž jsou tato vozidla označena; včetně QR kódu, jehož načtením se cestující dostane přímo do on-line ankety.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.dpp.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru