Otevřít menu
Doprava dnes
-

Hlavní město investuje přes 97 milionů Kč do zvýšení silniční bezpečnosti

Více než 97 milionů korun poputuje v letošním roce na zvýšení bezpečnosti dopravního provozu v Praze. Hlavní město chystá investovat finance do úprav silnic, rekonstrukcí křižovatek, osvětlení přechodů pro chodce či do zlepšení cykloinfrastruktury.

16:14 / 15. června 2023
Hlavní město investuje přes 97 milionů Kč do zvýšení silniční bezpečnostii

Foto: Dopravní hřiště v Praze 9. Zdroj: praha.eu

Pražští radní na svém zasedání schválili navýšení finančních prostředků směřujících do zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Město má pro tyto účely připraveno přes 140 investičních akcí, konkrétně se jedná např. o rekonstrukci Koněvovy ulice, ulice Na Florenci či Bubenského nábřeží. Dále je plánována I. etapa revitalizace Karlova náměstí, Vítězného náměstí nebo pěší cesty podél tratě oblasti Zlíchova. Opravena bude též drážní promenáda a proběhnou i dílčí opatření v rámci rekonstrukce mostů Barrandovského, Libeňského a Hlávkova. Pozornosti neuniknou ani dětská dopravní hřiště.

Finance přesahující 97 milionů korun jsou určené na samostatné investiční projekty v rámci tzv. Akcí pro BESIP, což je o 40 milionů více, než jak bylo plánováno letos v zimě.

„Nehoda není náhoda. Proto považujeme investice do bezpečnostních opatření v pražských ulicích za mimořádně důležité. Věříme, že se nám v konečném důsledku vyplatí a snížíme tak počet dopravních nehod, zejména těch s fatálními následky. Realizovat se letos bude více jak 140 akcí na městských částech napříč celým městem,“ popsal Zdeněk Hřib, I. náměstek primátora pro oblast dopravy.

V rámci zvyšování bezpečnosti v pražských ulicích dojde např. na vybudování zpomalovacích prahů či středových ostrůvků na přechodech. Upraveny budou křižovatky a na přechody pro chodce bude přidání osvětlení. O místech, na kterých proběhnou stavební práce, rozhodl odbor dopravy pražského magistrátu společně s pracovní skupinou BESIP v závislosti na požadavcích městských částí.

 „Jde bezesporu o dobrý a přínosný krok, který obyvatelé Prahy pocítí ve zvýšení bezpečnosti na vozovkách na mnoha místech. Jsou věci, na kterých se nevyplatí šetřit, a bezpečnost dopravního provozu je jednou z těchto oblastí. Chceme město, které je bezpečné pro všechny – pro řidiče, cyklisty i pro chodce,“ sdělil Bohuslav Svoboda, primátor hl. m. Prahy.

Realizaci stavebních akcí má na starost Technická správa komunikací hl. m. Prahy.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: praha.eu)

zpět na články

inzerce

nahoru