Otevřít menu
Doprava dnes
-

Hotovo! Oprava komunikace I/11 mezi Suchým vrchem a Červenou Vodou skončila

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD ČR) dokončilo opravu komunikace I/11 mezi Červenou Vodou a Suchým vrchem v Pardubickém kraji. Práce na této silnici začaly začátkem května, silničáři opravovali asi 6,5 km dlouhý úsek, přičemž došlo i na úpravy přidruženého prostoru podél komunikace!

9:53 / 3. srpna 2022
Hotovo! Oprava komunikace I/11 mezi Suchým vrchem a Červenou Vodou skončilai

Foto: I/11 Červená Voda - Suchý Vrch. Zdoj fotky: ŘSD ČR.

S koncem těchto oprav zároveň skončila objížďka

V rámci rekonstrukce této komunikace došlo na trase k celkové obnově povrchu vozovky, bylo vybudováno 6 podélných trubních propustů, původní svodidla byla vyměněna za svodidla s ochranou proti podjetí motorkářů. Realizovalo se a vzniklo nové svislé a vodorovné dopravní značení, byly osazeny dopravní knoflíky a v místech stanovených projektovou dokumentací byl proveden protismykový nátěr, tzv. rocbinda. S koncem těchto oprav zároveň skončila objížďka, která vedla přes Vamberk, Ústí nad Orlicí a Českou Třebovou.

Veškeré práce realizovala firma Strabag za 50,17 mil. Kč bez DPH. Stavby trvaly od 2. května, přičemž důvodem staveb bylo značné opotřebení, ojediněle výtluky a ztráta makrotextury způsobené vystupujícím asfaltovým pojivem. Na vozovce se vyskytovaly trhliny, vyjeté koleje a ojediněle olamování rohů. Navíc byly také zaneseny propustky pod silnicí, a proto musely být vyčištěny. U propustků pod hospodářskými sjezdy došlo k celkové výměně.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ŘSD ČR)

Hotovo! Oprava komunikace I/11 mezi Suchým vrchem a Červenou Vodou skončila Foto: I/11 Červená Voda - Suchý Vrch. Zdoj fotky: ŘSD ČR.. Hotovo! Oprava komunikace I/11 mezi Suchým vrchem a Červenou Vodou skončila Foto: I/11 Červená Voda - Suchý Vrch. Zdoj fotky: ŘSD ČR..
zpět na články

inzerce

nahoru