Otevřít menu
Doprava dnes
-

Hradec Králové se chystá na svoz vánočních stromků

Tři králové symbolicky ukončí vánoční a novoroční svátky, proto od příštího týdne začnou Hradecké služby a.s. svážet spolu s bioodpadem také vánoční stromky z domácností.

12:54 / 4. ledna 2022
Hradec Králové se chystá na svoz vánočních stromků i

Foto: Město Hradec Králové (technické služby)

Ozdobené stromy na hradeckých náměstích zůstanou rozsvícené ještě během Tří králů, od pátku 7. ledna je budou pracovníci technických služeb odstrojovat a během víkendu a příštího týdne z hradeckých náměstí zmizí.

Hned v pondělí 10. ledna vyjedou do ulic krajské metropole vozy Hradeckých služeb a začnou svážet vánoční stromky od popelnicových stání u bytových domů. „Vše jsme ponechali v režimu, na jaký jsou Hradečáci zvyklí. Svozy vánočních stromků z veřejných stanovišť separace odpadu budeme provádět do konce ledna. Opět prosíme všechny, aby stromky odevzdávali čisté a holé, tedy bez ozdob a jakýchkoli obalů, jelikož se vozí do městské kompostárny, kde budou zpracovány. Pokud je potřeba zbavit se umělého stromku, prosíme o jeho předání do některého ze sběrných dvorů,“ říká ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek. 

Během druhého lednového týdne budou při svozu bioodpadu odváženy také stromky z rodinných domů. V tomto případě stačí stromek umístit vedle hnědé nádoby na bioodpad. Svoz bioodpadu potrvá do února v četnosti jednou měsíčně, pak se zase vrátí do týdenní frekvence. Vánoční stromky je také možné odvézt rovnou do městské kompostárny v areálu letiště, která je pro občany v zimním období od prosince do konce února otevřena vždy v sobotu od 9 do 15 hodin. Pro občany krajského města je zde ukládání bioodpadu bezplatné. 

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: TZ města Hradec Králové – Kateřina Šmídová)

zpět na články

inzerce

nahoru