Otevřít menu
Doprava dnes
-

Hraniční přechod Hrádek nad Nisou – Porajów bude od 12. listopadu uzavřen

Z důvodu opravy mostu přes Oldřichovský potok bude od 12. listopadu 2021 uzavřen hraniční přechod Hrádek nad Nisou – Porajów. Uzavírka skončí letos 6. prosince. Objízdná trasa bude vedena po silnici I/35, a to směrem do Polska přes hraniční přechod R35 na Bogatynii a Zittau. 

10:44 / 12. listopadu 2021
Hraniční přechod Hrádek nad Nisou – Porajów bude od 12. listopadu uzavřen i

Foto: kraj-lbc.cz

Na mostě byl už dlouho omezený vjezd pro vozy nad 12 tun, který ale řidiči nákladních aut často nerespektovali. Při údržbě mostu pak loni odpadl kamenný obklad ze železobetonové konstrukce a statik při zvýšeném průtoku v potoce vyloučil jakékoli, byť omezené zatížení, protože hrozilo, že to konstrukce nevydrží. Povodí Labe navíc zamítlo provizorní podepření klenby mostu v korytě potoka, protože by to zvýšilo riziko záplav. Provoz na mostě loni po pár týdnech obnovili, dělníci ale nájezd naistalováním panelů zúžili tak, aby projela jen osobní auta.

Teď bude most kvůli opravě zcela neprůjezdný. Jeho rekonstrukce je součástí oprav staré silnice I/35 z Bílého Kostela přes Chotyni k hranici v Hrádku nad Nisou zhruba za 40 milionů korun. Opravy jsou už hotové, dokončení projektu vázlo podle ředitele liberecké Správy Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jana Wohlmutha právě na nutné rekonstrukci mostu. "Museli jsme to doprojektovat, vše zkomplikovalo jednání s Poláky, které přípravu protáhlo o osm měsíců, jinak už by to bylo hotové," dodal.

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: kraj-lbc.cz, ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru