Otevřít menu
Doprava dnes
-

Investice ve Středočeském kraji: přibudou kruhové objezdy a nové silnice za 3 miliardy!

Krajští radní Středočeského kraje schválili další balík projektů, které přispějí k rozvoji krajské silniční sítě. Celkové předpokládané náklady na rekonstrukce a budování nových komunikací jsou bezmála tři miliardy korun s DPH.

19:59 / 15. prosince 2022
Investice ve Středočeském kraji: přibudou kruhové objezdy a nové silnice za 3 miliardy!i

Foto: mdcr.cz

Do Zásobníku akcí radní zařadili devět projektů. „Jsem nesmírně potěšen, že se výstavba a rekonstrukce pokračují tempem, který tento kraj nezažil. Víme, že v tomto ohledu máme vůči řidičům obrovský dluh, který se snažíme splatit i za předchozí krajské vlády. Projekty už jsou v různých stádiích rozpracovanosti. Předpokládáme, že v případě, že budeme v čerpání dotací úspěšní, většinu staveb rozjedeme v nejbližších třech až čtyřech letech,“ konstatuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy a pokračuje: „V tuto chvíli my a naše Krajská správa a údržba silnic řešíme zpracování projektových dokumentací, při kterých ještě například provedeme důslednou diagnostiku vozovek. Silnice jsou nejčastěji v nevyhovujícím technickém stavu, křižovatky nejsou přehledné.“

Do Zásobníku putují výstavby kruhových objezdů v Říčanech (silnice II/101 a III/33312) a Struhařově (silnice II/112), rekonstrukce a výstavba křižovatek na silnicích III/1024 v Řitce a dále opravy silnic mezi Vlastějovicemi a Pavlovicemi, Mstěticemi, Jirny a Úvaly, Oticemi a Všechromy, Řevnicí a Vížinou a Lazskem a Tochovicemi a přeložka silnice II/116 mezi Jinočany a Hlásnou Třebaní. „Na veškeré projekty budeme žádat dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury anebo z Evropské unie.  Dále budeme čerpat finanční prostředky i z rozpočtu kraje,“ uzavírá Karel Bendl.

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru