Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jak bude vypadat rozvoz zásilek v budoucnosti? To na veletrhu Smart Cities představí firma BringAuto

Společnost BringAuto je brněnský technologický startup, který se zaměřuje na vývoj autonomního delivery robota. Tato společnost se také představí na pražském veletrhu Smart Cities v dopravě, kde představí budoucí rozvoz zásilek po městě. Dokážete si představit, že vám vaši zásilku přiveze robot?

15:52 / 2. listopadu 2022
Jak bude vypadat rozvoz zásilek v budoucnosti? To na veletrhu Smart Cities představí firma BringAutoi

Foto: Autonomní robot pro rozvážku zásilek od BringAuto. Zdroj: BringAuto.

V Praze brněnská firma ukáže prototyp elektrického LMD robota

„Naší vizí je Smart City, v němž obdržíte svůj balíček automaticky, ekologicky, rychle a včas. Nyní pracujeme na dalším vývoji industrial delivery robota, který už v roce 2021 svážel chemické vzorky v areálu BorsodChem v Ostravě. V industriálních areálech sbíráme data, která postupně analyzujeme. Díky tomu, až to legislativa umožní, budeme připraveni nasadit naši technologii do ostrého provozu v rámci Smart Cities,“ prozradili zástupci startupu.

V Praze brněnská firma ukáže prototyp elektrického LMD robota, který je určen pro rozvoz zásilek ve městech. Jedná se o Last Mile Delivery robota na Future Mobility, který jezdí po předem připravené trase. Dokáže zastavit před domem zákazníka, který si následně vyjme svůj balíček z boxu pomocí SMS kódu. Na svůj příjezd vždy robot upozorní pomocí SMS zprávy, přičemž ho zákazník může sledovat online na mapě.

Uskutečnil se i pilotní projekt v areálu BorsodChem MCHZ, kde bylo cílem otestovat autonomní řízení BringAuto Delivery robota v ostrém provozu chemického závodu BorsodChem MCHZ včetně plné integrace s fleet managementem, což zahrnuje objednávání pravidelných i nepravidelných jízd robota a sledování jeho přesné polohy přes portál. Projekt dopadl úspěšně, kdy robot ujel celkem 275,1 kilometru pomocí autonomního řízení. Nová technologie měla velký ohlas u tamních zaměstnanců závodu.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: Smart Cities)

Jak bude vypadat rozvoz zásilek v budoucnosti? To na veletrhu Smart Cities představí firma BringAuto Foto: Autonomní robot pro rozvážku zásilek od BringAuto. Zdroj: BringAuto.. Jak bude vypadat rozvoz zásilek v budoucnosti? To na veletrhu Smart Cities představí firma BringAuto Foto: Autonomní robot pro rozvážku zásilek od BringAuto. Zdroj: BringAuto..
zpět na články

inzerce

nahoru