Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jak pokračuje stavba okružní křižovatky v ústeckém Krásném Březně?

Na stavbě nové okružní křižovatky v Krásném Březně na silnici I/62 aktuálně probíhají práce na podchodu pro pěší. Současně s tím postupují zemní práce či demontáž původního veřejného osvětlení. Řidiči mohou tímto místem projíždět obousměrně, doprava je však řízena semafory.

16:21 / 29. května 2023
Jak pokračuje stavba okružní křižovatky v ústeckém Krásném Březně?i

Foto: V Krásném Březně probíhá stavba okružní křižovatky. Zdroj: ŘSD ČR

Stavba nové okružní křižovatky v Krásném Březně je v plném proudu. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) aktuálně na silnici I/62 realizuje stavební práce na podchodu pro pěší, kde je prováděno bednění podkladního betonu. V současné době také na tomto místě probíhají zemní práce, dochází k odbourávání starých konstrukcí vozovky, demontáži původního veřejného osvětlení a výkopovým činnostem pro založení gabionové stěny.

Co nová křižovatka přinese?

Nová okružní křižovatka přinese v první řadě hlavně propojení všech dopravních směrů. Také dojde k eliminaci nebezpečných manévrů při otáčení vozidel a celkovému usměrnění dopravy. Nová křižovatka poskytne i mimoúrovňové křížení s chodci a cyklisty. V rámci MHD bude doplněn autobusový záliv (tj. odstavná plocha na straně silnice, kde může autobus zastavit) pro dostupnost ulic Karolíny Světlé a Nový Svět. Křižovatka napomůže i snížení rychlosti projíždějících vozidel. Ta je totiž dle kontrolních měření nadmíru překračována.

V místě stavebních prací lze projet obousměrným provozem se sníženou rychlostí. S ohledem na výjezd trolejbusů je doprava řízena semafory.

Řidiči by se po nové okružní křižovatce měli projet koncem tohoto roku. Stavbu v hodnotě 58,4 milionu korun bez DPH provádí společnost Eurovia CS, a.s.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD ČR)

Jak pokračuje stavba okružní křižovatky v ústeckém Krásném Březně? Foto: Aktuálně probíhají na stavbě např. zemní práce. Zdroj: ŘSD ČR. Jak pokračuje stavba okružní křižovatky v ústeckém Krásném Březně? Foto: Stavební práce provádí firma Eurovia CS, a.s. Zdroj: ŘSD ČR. Jak pokračuje stavba okružní křižovatky v ústeckém Krásném Březně? Foto: Řidiči se po nové křižovatce projedou ke konci letošního roku. Zdroj: ŘSD ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru