Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem?

V Liberci na silnici I/35 intenzivně pokračuje rekonstrukce dvou mostů a také výstavba průpletového úseku. Kompletní dokončení stavebních prací by mělo proběhnout v průběhu října tohoto roku.

17:07 / 12. dubna 2023
Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem?i

Foto: Na silnici I/35 intenzivně probíhají stavební práce. Zdroj: ŘSD ČR

Na průtahu Libercem na silnici I/35 pokračuje rekonstrukce dvou mostů. Na prvním z nich ve směru od Prahy už dokončilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD ČR) betonáž mostovky. Při její realizaci bylo na jedno pole spotřebováno zhruba 150 kubíků betonu. Během příštího týdne dojde k zahájení betonáže nosné konstrukce nad příčníky. Na druhém mostě jsou aktuálně vázány armatury a betonovány základy pod římsy.

V březnu byla na zmiňovaném úseku také zahájena výstavba průpletového úseku s propojením připojovacího pruhu od ulice České mládeže s odbočovacím pruhem na silnici I/14 (sjezd na Jablonec nad Nisou). Zde bude v následujících dnech probíhat postupná výstavba armovaného svahu.

Na průtahu Liberce na silnici I/35 je veden obousměrný provoz v jízdním pásu ve směru na Turnov v režimu 2+1.

Stavební práce plánuje ŘSD v tomto úseku dokončit během října letošního roku.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: ŘSD ČR)

Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem? Foto: Zdroj: ŘSD ČR. Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem? Foto: Zdroj: ŘSD ČR. Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem? Foto: Zdroj: ŘSD ČR. Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem? Foto: Zdroj: ŘSD ČR. Jak pokračují stavební práce na průtahu Libercem? Foto: Zdroj: ŘSD ČR.
zpět na články

inzerce

nahoru