Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jednodenní síťová jízdenka přibyla do systému OneTicket

Systém univerzálních vlakových jízdenek OneTicket se rozšířil. Nově si cestující mohou zakoupit nový typ jízdního dokladu, kterým je jednodenní síťová jízdenka. Ta platí po celé České republice, přičemž je v prodeji od 11. prosince 2022.

10:21 / 14. prosince 2022
Jednodenní síťová jízdenka přibyla do systému OneTicketi

Foto: Ilusttrační foto. Zdroj: MDČR.

Přicházíme s touto novinkou symbolicky v den začátku platnosti nového jízdního řádu

„Přicházíme s touto novinkou symbolicky v den začátku platnosti nového jízdního řádu. Jednodenní jízdenka platí celý den na vlakové spoje všech dopravců zapojených do systému. Cestující tak může mezi těmito dopravci bez omezení přestupovat,“ řekl ministr dopravy Martin Kupka. Jízdenka OneTicket je vhodná nejen pro české občany, ale také pro turisty. „Kdokoli chce nebo potřebuje cestovat po České republice, nevázat se na časy, místa a dopravce, může naši jízdenku využít. Nyní i pro jednodenní cesty nebo výlety,“ dodal Jan Paroubek, ředitel státního podniku CENDIS, který systém OneTicket provozuje.
 
Jednodenní síťová jízdenka je doplněním portfolia stávajících síťových jízdenek OneTicket na 7, 30, 90, 180 a 365 dní. Stojí 868 korun a je možné ji koupit na webu www.oneticket.cz, v mobilní aplikaci OneTicket, na pokladnách zapojených dopravců, u průvodčího ve vlaku nebo v jízdenkových automatech.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: MDČR)

zpět na články

inzerce

nahoru