Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jednodušší nákup zahraničních dálničních známek díky webu edalnice.cz

Nově najdou řidiči na státním e-shopu s elektronickými dálničními známkami nový rozcestník. Ten uživatele přímo navede na stránky oficiálních e-shopů okolních zemí. Známky zde řidiči mohou zakoupit bez dalších dodatečných poplatků.

7:10 / 7. listopadu 2022
Jednodušší nákup zahraničních dálničních známek díky webu edalnice.czi

Foto: Webové stránky edalnice.cz

E-shop edalnice.cz zavedl novinku v podobě jednoduššího nákupu zahraničních dálničních známek. Motoristé naleznou odkaz na nákup známek na webu edalnice.cz v menu v levém horním rohu. Po rozkliknutí se objeví položka Elektronické dálniční známky ve střední Evropě, která obsahuje odkazy na oficiální e-shopy s dálničními známkami.

Správcem systému je Sekce pro správu finančních zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury.

„Věříme, že tento odkaz motoristé uvítají, protože je navede na oficiální e-shopy daných zemí, kde nebudou hradit žádné další manipulační poplatky za zprostředkování prodeje, jak tomu bývá často u webů, které mívají zaplacené reklamy v běžných vyhledávačích. Za touto novou funkcionalitou je také snaha o ochranu motoristů mířících do Maďarska, Rakouska, Slovinska či na Slovensko před zbytečně zvýšenými náklady a také snaha o to, aby všechny informace našli na jednom místě,“ uvedla Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury.

Prodej elektronických dálničních známek byl spuštěn na začátku prosince roku 2020. Od té doby bylo do konce letošního října prodáno 12 657 116 známek. Motoristé si nejvíce oblíbili desetidenní e-známky, těch bylo zakoupeno 5 675 519 kusů. Hned v závěsu pak byly roční dálniční známky (5 622 624 kusů). Nejméně řidiči kupovali třicetidenní dálniční známky (1 358 973 kusů).

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: MD ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru