Otevřít menu
Doprava dnes
-

Dopravní podnik města Jihlavy přidal autobusové spoje. Vyžádali si to cestující

Na základě podnětů, které vzešly od cestujících, upravil Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) jízdní řády. Změny se týkají autobusových linek 2 a 12. Další úpravy jízdních řádů budou následovat.

12:09 / 5. dubna 2023
Dopravní podnik města Jihlavy přidal autobusové spoje. Vyžádali si to cestujícíi

Foto: V Jihlavě došlo k posílení vybraných autobusových spojů. Zdroj: SDP ČR

Dopravní podnik města Jihlavy se ještě více přizpůsobuje požadavkům cestujících. Kvůli nim totiž došlo ke změnám odjezdů spojů. V potaz byla brána i jednání s osadními výbory a řediteli jihlavských škol.

Jihlavský dopravní podnik provedl určité změny jízdního řádu již v únoru, a to konkrétně na autobusové lince číslo 4. Na začátku dubna pak došlo k úpravě a doplnění spojů na autobusových linkách 2 a 12. Na tyto změny by chtěl podnik navázat ještě poslední sadou změn odjezdů i četnosti spojů na linkách G a H.

 „Od 1. dubna doplňujeme několik spojů z Helenína na Masarykovo náměstí. Odjezdy spojů jsme upravili na základě požadavků středních škol v Heleníně a dalších došlých podnětů,“ informoval Ing. Radim Rovner, předseda představenstva DPMJ.

Na základě jednání s velkými zaměstnavateli v průmyslové zóně Červený Kříž byly také uspíšeny příjezdy na pracovní směny do Jipocaru a dalších firem v Červeném Kříži. Kvůli tomu podnik zavedl dřívější odjezdy linky 12 z Velkého Beranova a upravil i další ranní spoje na ostatních linkách, aby se zlepšily přestupní vazby.

„Například první ranní spoje linky C jedou již ze zastávky Gorkého a na Masarykově náměstí se tím zlepší možnosti přestupů. Dále jsme posunuli také odjezd školního spoje linky 12 z Antonínova Dolu na 7:15,“ doplnil Rovner.

DPMJ bral v potaz žádosti od necelé stovky pasažérů. Ti především žádali změny některých spojů a také posílení dopravy do okrajových částí města. Nyní připravuje dopravní podnik poslední úpravy jízdních řádů, a to hlavně ve spolupráci s osadními výbory částí města.

 „Pečlivě vyhodnotíme dvouměsíční únorový a březnový zkušební provoz a během následujících měsíců upravíme rovněž odjezdy spojů nových trolejbusových linek G a H. Počítáme s navýšením počtu hlavně odpoledních spojů do Antonínova Dolu v pracovní dny. Jsme však limitováni počtem řidičů, hledáme proto nové posily. Od dubna jsme zvýšili mzdy všem zaměstnancům a nabízíme novým šoférům také náborový příspěvek až 50 tisíc korun,“ uvedl Ing. Jaroslav Šetek z DPMJ.

Nové jízdní řády jsou už zveřejněny na webu www.dpmj.cz

Publikoval: Karel Geba (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru