Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jihočeský kraj zavádí zimní spoje. Cestující dostanou slevu do skiareálů

Od dnešního dne až do poloviny března 2023 budou cestujícím v Jihočeském kraji k dispozici tzv. „zimní spoje“. Ty spojí většinu velkých regionálních měst, pasažérům navíc umožní přepravu zimního vybavení. Cestující s platným jízdním dokladem budou moct využít slevu do vybraných horských lyžařských středisek.

8:14 / 17. prosince 2022
Jihočeský kraj zavádí zimní spoje. Cestující dostanou slevu do skiareálůi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Od 17. prosince do 19. března příštího roku opět vyjedou na své trasy zimní spoje čtyř linek. „Konkrétně se jedná o spojení Českých Budějovic a Českého Krumlova s Lipnem nad Vltavou. Tato linka kromě víkendového provozu pojede i v období jarních prázdnin pro tyto dva okresy. Cestující, kteří se prokážou platným jízdním dokladem, mají nárok na slevu 30 % z jednodenního skipasu ve skiareálu Lipno, kde je pro návštěvníky připraveno mnoho zajímavých aktivit,“ uvedl Antonín Krák, náměstek hejtmana pro oblast dopravy. Zároveň k tomu dodal, že druhá linka spojí České Budějovice, Prachatice a Vimperk se šumavským Zadovem.

Zimní spoje budou jezdit ve víkendovém provozu. Cestující s platným jízdním dokladem budou mít nárok na 20% slevu z jednodenního skipasu v Lyžařském areálu Zadov (Areál Kobyla a Lanová dráha Zadov-Churáňov).

Další linka pak spojí Tábor, Písek, Strakonice a Vimperk s šumavskou Kvildou. Opět se jedná o linku s víkendovým provozem, a i z této linky budou mít cestující po předložení platného jízdního dokladu slevu 20 % z jednodenního skipasu na vleku Nové Hutě a ve Skiareálu Kvilda. Ve Vimperku bude umožněn vzájemný přestup mezi linkou na Kvildu a linkou na Zadov, a to jak ranní cestou tam, tak odpolední cestou zpět.

Čtvrtá linka pojede z Českých Budějovic, přes Trhové Sviny na Hojnou Vodu v Novohradských horách, kde se nachází upravené stopy pro běžecké lyžování. Tento spoj bude rovněž ve víkendovém režimu.

Při koupi jízdenek zimních spojů bude uplatňován smluvní tarif dopravců, a zároveň zde bude akceptována Jihočeská jízdenka JIKORD plus. Ta nabízí zvýhodněné cestování především rodinám či skupinám.

Nejen autobusy, ale i vlaky jsou pro zájemce připraveny k dopravě za zimními radovánkami a sportem. Pravidelnými vlaky se dostanou bez problémů až do nitra Národního parku Šumava k východištím běžeckých stop či turistických tras.

Pro cestující jsou na letošní zimu připraveny nejen autobusy, ale i vlaky. Železniční dopravou je možné se dostat až do nitra Národního parku Šumava k východištím běžeckých stop či turistických tras. Vlaky jsou o víkendech a státních svátcích v provozu zhruba každé dvě hodiny na tratích České Budějovice – Černý Kříž, Číčenice – Nové Údolí a Strakonice – Volary. K Lipnu a do oblasti Vyššího Brodu a Čertovy stěny je možné se dostat bez problémů vlakem přes Rybník. Do Rybníka poté jet osobním, spěšným nebo EC vlakem s jídelním vozem a odtud lokálkou až pod hráz Lipenské nádrže. 

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Jihočeský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru