Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jihokorejci se inspirují českým systémem vzdělávání řidičů

Zástupci Ministerstva dopravy a Asociace autoškol ČR přivítali na hradeckém polygonu své protějšky z jihokorejské organizace KOROAD, která se mj. zabývá zkouškami řidičů. Asiaté se k nám přijeli inspirovat systémem vzdělávání řidičů, který je v Korejské republice v mnohém odlišný.

14:58 / 31. května 2023
Jihokorejci se inspirují českým systémem vzdělávání řidičůi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: MDČR.

Tyto prvky, které jsou součástí zkoušky vedoucí k získání řidičského průkazu, v Jižní Koreji nejsou

Nejvíce se zajímali o projekty propojení Nových otázek a vzdělávání, Učme se přežít a START DRIVING Asociace autoškol ČR. Vyzkoušeli si praktickou část závěrečné zkoušky i českou unikátní aplikaci na vnímání rizik dostupnou na www.ucmeseprezit.cz, za kterou Česká republika obdržela i cenu mezinárodní organizace CIECA

„Tyto prvky, které jsou součástí zkoušky vedoucí k získání řidičského průkazu, v Jižní Koreji nemají. Zástupci tamního autoškolství nás tedy požádali o pokračování spolupráce a sdílení českého know-how, aby mohli úspěšně zavést obdobné projekty v Jižní Koreji,“ přibližuje význam setkání ředitel Odboru agend řidičů Stanislav Dvořák. Mezinárodní sdílení zkušeností a informací je nezbytné pro další rozvoj této oblasti práce Ministerstva dopravy. „Již se jen nejezdíme inspirovat do zahraničí, ale ostatní jezdí sbírat poznatky i k nám, protože máme co nabídnout,“ uzavírá Dvořák. 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: MDČR)

zpět na články

inzerce

nahoru