Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jízdní řád MHD v Praze bude na podzimní prázdniny upraven

Kvůli nadcházejícím školním podzimním prázdninám bude městská hromadná doprava v Praze jezdit podle upraveného jízdního řádu. Ve dnech 26. a 27 října se totiž očekává nižší poptávka po veřejné dopravě. Upravený provoz MHD je plánován i na prodloužený víkend od 17. do 20. listopadu.

13:49 / 26. října 2022
Jízdní řád MHD v Praze bude na podzimní prázdniny upraveni

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

V době školních podzimních prázdnin, tj. ve dnech 26. a 27. října, bude pražská MHD jezdit podle upraveného jízdního řádu. V pátek 28. října a v sobotu 29. října bude MHD fungovat podle standardních sobotních jízdních řádů, v neděli 30. října pak podle nedělních grafikonů.

Úprava jízdních řádů u konkrétních dopravních prostředků

Autobusy

V ranní i odpolední špičce bude mít většina autobusů o 2-3 minuty delší interval. Mimo špičku budou autobusy jezdit převážně podle jízdních řádů zavedených pro běžný pracovní den. V provozu však nebudou školní spoje na městských i příměstských linkách. Ty opět vyjedou až po skončení prázdnin, tedy v pondělí 31. října.

Metro

V ranní i odpolední špičce budou mít metra o 15-30 vteřin delší interval. Konkrétně to bude na lince C o 15 vteřin, na linkách A a B o 30 vteřin. Mimo špičku budou intervaly na linkách A a B stejné jako je tomu v běžných pracovních dnech. Interval se ale mimo špičku prodlouží na lince C, kde si cestující počkají na další spoj o 15-75 vteřin déle.

Tramvaje

V ranní a odpolední špičce budou tramvaje jezdit o 1-2 minuty déle. U linek č. 9, 17 a 22 se interval prodlouží ze 4 minut na 5. Intervaly u ostatních denních linek se změní z 8 na 10 minut. Mimo špičku budou intervaly u páteřních linek č. 9, 17 a 22 prodlouženy z 5 na 6 minut. Ostatní linky budou místo stávajících 10 minut jezdit až po 12 minutách.

Jak bude tedy pražská MHD jezdit o podzimních prázdninách a prodloužených víkendech?

26. října – upravený provoz, školní spoje nejsou v provozu
27. října – upravený provoz, školní spoje nejsou v provozu
28. října – standardní sobotní provoz
29. října – standardní sobotní provoz
30. října – standardní nedělní provoz

17. listopadu – standardní sobotní provoz
18. listopadu – upravený provoz, školní spoje jsou provozu
19. listopadu – standardní sobotní provoz
20. listopadu – standardní nedělní provoz 

Pro krátké trvání změněných jízdních řádů nebudou úpravy vyvěšeny na zastávkách. Cestujícím budou k dispozici pouze na webových stránkách DPP a ROPIDu. Aktuální jízdní řády jsou ale zohledněny v on-line vyhledávačích a mobilní aplikaci PID Lítačka.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: dpp.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru