Otevřít menu
Doprava dnes
-

Jižní Čechy lákají turisty na tisíce cyklotras

Region jižních Čech disponuje nejdelší sítí značených cyklostezek v rámci celé ČR. Cyklisté zde mohou využít až téměř 10 tisíc kilometrů značených cyklotras. Výlety na kole lze spojit s návštěvou přírodních i historických památek.

18:56 / 11. května 2023
Jižní Čechy lákají turisty na tisíce cyklotrasi

Foto: Jižní Čechy lákají turisty na krásnou přírodu i památky. Zdroj: Jihočeský kraj

Cyklistická sezona v Jihočeském kraji sice odstartovala, oficiálně bude ale zahájena v sobotu 20. května 2023 od 11 hodin na tábořišti Val v obci Hamr na Veselsku. Již tradiční akce nabídne návštěvníkům bohatý program.

Jižní Čechy nabízejí síť značených cyklostezek v rámci celé České republiky a současně zvou návštěvníky na více než sto výletů, jež lze absolvovat právě na kole.

„Cyklisté se mohou vydat například po páteřních cyklotrasách podél toků jihočeských řek Vltavy, Otavy, Volyňky, Lužnice a Nežárky nebo si vyzkoušet svoji zdatnost při zdolání stezky Železné opony Eurovelo 13. Pro rodiny s dětmi jsou ideální například cyklostezky na Šumavsku a Lipensku, v rovinatém kraji rybníků na Třeboňsku nebo v okolí Hluboké nad Vltavou. Pro příznivce adrenalinu nabízí jižní Čechy také cyklokrosové tratě neboli traily, plné různých překážek, schodů, lesních cest nebo blátivých úseků,“ popsal Petr Soukup, ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR).

Jižní Čechy nabízejí různě obtížené cyklotrasy, a zároveň poskytují mnoho zajímavých a oblíbených míst, které lze navštívit. Tento kraj je vhodný pro všechny úrovně cyklistů – od rodin s dětmi až po zkušené cyklisty. Na své si přijdou i majitelé elektrokol či milovníci adrenalinové cyklistiky. Některé cyklostezky vedou až za hranice naší republiky, na etapy tak lze projet celou evropskou síť cyklotras EuroVelo, které zajišťují bezproblémové cyklistické spojení mezi jednotlivými státy a regiony. 

Více informací a přehled všech cyklostezek jižních Čech naleznete zde: Cyklistika v jižních Čechách.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Jihočeský kraj, jiznicechy.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru