Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kam Češi nejvíce míří v letošní zimě? Hitem je Dominikánská republika

Stovky Čechů letos v zimě vyráží ohřát se a odpočinout si do Dominikánské republiky. Není divu, nově sem létají přímé lety z Prahy. Ceny jsou navíc velice příznivé a je tam pořád co dělat.

18:12 / 28. prosince 2021
Kam Češi nejvíce míří v letošní zimě? Hitem je Dominikánská republikai

Foto: Flying Revue (Letiště Puerto Plata, Dominikánská republika)

Dominikánská republika patří každoročně k nejvyhledávanějším exotickým destinacím, ovšem letos její obliba ještě roste. „V tuto chvíli se do Dominikánské republiky přes naši agenturu chystají stovky lidí, evidujeme obrovský meziroční nárůst zhruba o 200 procent. Pokud do exotických destinací počítáme i Emiráty, je Dominikánská republika ‚až' druhá, mezi ostatními ale jasně vede,“ prozrazuje Andrea Řezníčková, mluvčí cestovní agentury Invia.

Jde o překvapivě pestrou destinaci s překrásnými plážemi a přírodou, a navíc nejlacinější způsob, jak se podívat do Karibiku. „Průměrná částka, kterou Čech utratí za zájezd, je 40 tisíc, ale momentálně nabízíme dovolenou přímým letem v all inclusive hotelu na devět dní už za zhruba 20 tisíc korun, což je u Karibiku naprostá rarita,“ dodává Řezníčková. Právě pětihvězdičkový hotel na devět dní je nejčastějším výběrem klientů toužících po Dominikánské republice. Podle údajů agentury Invia sem nejčastěji vyrážejí třicátníci.

Vyřádí se surfaři, ale i rodiny s dětmi


Co vás na dovolené v této karibské zemi čeká? „Nabízí se říct, že je Dominikánská republika skvělou destinací pro rodinnou dovolenou. Je tu totiž spousta hotelů s aquaparky a nejen děti tu mají pořád co dělat, jenže tady si na své přijde každý. Jsou tu všechny varianty hotelů – nabídka uspokojí kromě rodin i velmi náročné klienty, zároveň low budget cestovatele, a ti, kdo naopak chtějí mít od dětí klid, mohou využít adults only hotely,“ popisuje Andrea Řezníčková, mluvčí cestovní agentury Invia.

Tato země je velmi moderní, bezpečná a civilizovaná. Nabízí veškerý komfort, spoustu zábavy, nočního života i výletů. Lze sem cestovat po celý rok, v létě je tu přes 30 stupňů, v zimě kolem 28. „Na podzim je Dominikánská republika díky větru a velkým vlnám rájem surfařů. Hlavní sezóna tu začíná koncem listopadu,“ doplňuje Řezníčková.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: TZ Invia)

Kam Češi nejvíce míří v letošní zimě? Hitem je Dominikánská republika Foto: PlanetaCestovani.cz .
zpět na články

inzerce

nahoru