Otevřít menu
Doprava dnes
-

Karviná je přes prázdniny plná uzavírek

V Karviné probíhá oprava silnic na několika místech současně. Opravy provádí město, Správa silnic Moravskoslezského kraje (MSK) a také Ředitelství silnic a dálnic. To se před pár dny pustilo do opravy části hlavního tahu z Karviné do Ostravy.

11:38 / 19. července 2023
Karviná je přes prázdniny plná uzavíreki

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Město Karviná.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD ČR, řekl: “V úterý 4. července začala zhruba měsíční oprava povrchu silnice I/59 na trase mezi Dolem ČSA a Karvinou. Práce budou probíhat za částečné uzavírky, řidiči projedou vždy jedním pruhem v jednom směru. V rámci opravy dojde k výměně značení a současného obrusného asfaltu.” Oprava je rozplánovaná do tří etap. Do několika etap je také rozplánovaná již probíhající oprava ulice Rudé armády. Momentálně probíhá šestá etapa, veškeré práce by měly být hotové koncem září. V plánu je provedení kompletní rekonstrukce povrchu, stávající je ve špatném stavu.

"Tato silnice si vyžádá několik speciálních technologií, hlavně v úseku od ulice Žižkova po okružní křižovatku u OSP, kde dojde k výměně odvodnění a uličních vpustí,“ zmínil Tomáš Danihlík, vedoucí střediska Karviná (Správa silnic MSK). S komplikacemi a objížďkami musí řidiči počítat i v Karviné-Ráji, kde krajští cestáři provádějí souvislou opravu povrchu silnice na ulici Polská. Tato silnice začíná v úseku napojení na I/67 ulice 17. listopadu a končí u hraničního přechodu s Polskou republikou v celkové délce 1805 metrů. Účelem opravy je zesílení podkladu a zvýšení únosnosti vozovky.

"Součástí opravy komunikace je i oprava miniokružní křižovatky ve spodní části silnice, kdy dochází k navýšení oproti stávající niveletě a optickému zvýraznění té malé okružní křižovatky," upřesnil Tomáš Danihlík. Menší omezení jsou také například na ulici Studentská, kde město opravilo velké parkoviště a rekonstruuje část místní komunikace.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru