Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kdy se zahájí stavba obchvatu v Pardubicích? Termín není jistý

Termín zahájení stavby severovýchodního obchvatu v Pardubicích není stále jistý. Silničáři pevně doufají, že stavební práce začnou už v letošním roce. Jarní termín otevírání obálek s nabídkami firem totiž zdržel květnový hackerský útok.

21:03 / 19. června 2022
Kdy se zahájí stavba obchvatu v Pardubicích? Termín není jistýi

Foto: Vizualizace nového obchvatu v Pardubicích (zdroj: ŘSD).

Co vše je důvodem stále nejistého termínu odstartování důležité stavby obchvatu v Pardubicích? „Není dokončený tendr. Problémy s hackerským útokem na naši organizaci mají vliv i na tendr. Předpokládáme, že letos stavbu zahájíme," vysvětlil ředitel pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic Bohumil Vebr. Kybernetický útok na sítě ŘSD se stal 17. května, dodal.

Pozorní čtenáři a fanoušci silniční dopravy si zajisté všimli, že Severovýchodní obchvat je v Pardubicích letitým tématem. Jeho stavba se několikrát odkládala. Na jeho místě už skončily archeologické práce, místo už je opět zarostlé trávou. Otevírání obálek mělo být v půlce dubna, pak ale ŘSD posunulo termín o měsíc, protože se zkomplikovala situace na stavebním trhu. Firmy nebyly schopny zaručit ceny v době nedostatku materiálu a stoupajících cen. Poté se stal kybernetický útok na sítě ŘSD.

Nová silnice podle plánů ŘSD začne kruhovým objezdem v Poděbradské ulici u Globusu a vyústí na kruhové křižovatce na Dubině. Součástí stavby bude most přes Labe, který povede v místě u slepého ramene řeky a spojí sídliště Cihelna a Dubina. Teď je to místo pro vycházky.

 

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

Kdy se zahájí stavba obchvatu v Pardubicích? Termín není jistý Foto: Plán nového obchvatu v Pardubicích (zdroj: ŘSD)..
zpět na články

inzerce

nahoru