Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kraj Vysočina a město Světlá nad Sázavou projektově připravují stavbu mostu

Nový most pro automobily, cyklisty i pěší přes řeku Sázavu by měl v budoucnu lépe řešit dopravní situaci ve městě. Na přípravě stavby, jež nahradí stávající lávku pro pěší mezi ulicemi Zámecká a Nádražní, se město domlouvá s krajem.

15:56 / 7. září 2022
Kraj Vysočina a město Světlá nad Sázavou projektově připravují stavbu mostu i

Foto: www.kr-vysocina.cz

Projekt se týká přeložky silnice II/347, jež do Světlé nad Sázavou přivádí dopravu od Humpolce. Silniční přemostění by mělo odklonit hustou dopravu dosud vedenou přes náměstí směrem na Habry a odlehčit tak městu.

Přeložka silnice II/347 v budoucnu  povede v územní rezervě mezi obchodním centrem Penny Market a světelskými sklárnami. Částečně dojde i k využití stávajících místních komunikací a prostranství. Rozsah jejich úprav upřesní zpracovávaná projektová dokumentace. Kvůli novému vedení silnice II/347 v blízkosti vlakového nádraží a přejezdu musí kraj jednat se Správou železnic.

Projekt má vyřešit přetížení centra města osobní a nákladní dopravou a v návaznosti na vedení vysokorychlostní trati už diskutujeme s budoucím investorem i úpravu zdejší železniční stanice a jejího blízkého okolí včetně přejezdu,“ uvedl na krajském webu Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina.

V místě budoucích úprav se nachází velké množství historicky uložených inženýrských sítí, které bude nutné přeložit nebo jinak pozměnit.

Celková délka přeložky silnice a mostu bude činit přibližně 655 metrů. Předpokládané náklady na stavbu vycházejí ze současných cen a pohybují se v rozmezí 110 až 140 milionů korun. Termín realizace stavby nebyl zatím stanoven.

Projekt tvoří součást připravovaných akcí určených k intenzivní přípravě a v budoucnu naváže na současnou opravu náměstí ve Světlé nad Sázavou.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: www.kr-vysocina.cz)  

zpět na články

inzerce

nahoru