Otevřít menu
Doprava dnes
-

Kraj Vysočina vypíše zakázku na ekologická elektrická vozidla pro komunitní služby

Během příštího roku budou komunitní domácnosti v některých obcích na Vysočině využívat pro dopravu klientů nové vícemístné automobily na elektrický pohon. Kraj hodlá tato auta pořídit z evropských dotací.

8:09 / 28. prosince 2022
Kraj Vysočina vypíše zakázku na ekologická elektrická vozidla pro komunitní službyi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com

Už během příštího roku budou moci komunitní domácnosti v Měříně, Žďáru nad Sázavou, Počátkách, Ledči nad Sázavou, Golčově Jeníkově, Havlíčkově Brodě a Hrotovicích využívat pro dopravu klientů nové vícemístné automobily na elektrický pohon.

Kraj Vysočina vypíše veřejnou zakázku na dodání celkem sedmi vícemístných elektrických automobilů se speciální úpravou pro přepravu imobilních klientů. Součástí zakázky bude i dodání jednoho hybridu, jenž najde využití u terénní sociální služby na podporu samostatného bydlení v Náměšti nad Oslavou. „Využijí ho pracovníci zajišťující terénní služby klientům s mentálním a kombinovaným postižením, kteří již žijí ve vlastním nebo pronajatém bydlení. Celkem jde o zakázku ve výši téměř 10,5 miliónů korun,“ uvedl Jan Tourek, radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí.

Nové vícemístné automobily pomohou takovým komunitním domácnostem, kde dosud vozidla chyběla. Kraj plánuje tato auta financovat z evropských dotací, konkrétně z programu REACT-EU.

Komunitní bydlení může být chráněné bydlení či domov pro osoby se zdravotním postižením nebo domov se zvláštním režimem.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Kraj Vysočina)

zpět na články

inzerce

nahoru