Otevřít menu
Doprava dnes
-

Krajské autobusy propagují integrovanou dopravu v oblasti Liberecka. Jezdí po regionu s novými polepy

Kromě zajišťování služeb v přepravě cestujících využívá kraj regionální autobusy s logy Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje také pro své marketingové účely. Od nynějška tak na nich mohou cestující zahlédnout polepy orientované na tematiku služeb regionální dopravy, její výhody a možnosti využití. Polepy mají přísná pravidla.

12:14 / 25. října 2022
Krajské autobusy propagují integrovanou dopravu v oblasti Liberecka. Jezdí po regionu s novými polepyi

Foto: www.kraj-lbc.cz

„Od léta část vozidel propaguje turistické cíle v našem kraji a nyní započala také instalace polepů zaměřená na výhody a možnosti využívání služeb Integrované dopravy Libereckého kraje IDOL,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy Jan Sviták a dále pokračoval: „Manuál na jejich použití je součástí dlouhodobých smluv s dopravci, a kromě toho, že omezuje nebo zcela vylučuje komerční reklamu, nám poskytuje volný prostor pro využití ploch k propagování veřejné služby.“

Použití propagačních polepů určují jasná pravidla, a to jak z hlediska obsahu, tak i po stránce jejich provedení. Navrženy musí být takovým způsobem, aby jejich obsahové sdělení i životnost vydržely po celou dobu trvání smlouvy. Přesně vymezena je i barva včetně použité technologie. Polepy pak také nesmí omezovat výhled cestujících z vozidla. Z tohoto důvodu nebude, s výjimkou zadního okna, na vozidlech umisťován celoplošný polep překrývající boční okna.

Polepy jsou na autobusy aplikovány po domluvě s jednotlivými dopravci. „Nově máme propagační polepy různých témat na služby IDOL na 6 vozidlech u dvou dopravců a počet se bude v následujících měsících dále zvyšovat,“ uvedl Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK s tím, že se polepy neobjeví na všech vozidlech. „Instalaci koordinujeme s dopravci a jejich průběžnou obnovou vozového parku. Autobusy, které v nebližších letech čeká vyřazení, tak zůstanou jen s již zažitým označením v podobě log IDOL a Liberecký kraj,“ uzavřel Pospíšil.

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: www.kraj-lbc.cz)

Krajské autobusy propagují integrovanou dopravu v oblasti Liberecka. Jezdí po regionu s novými polepy Foto: www.kraj-lbc.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru