Otevřít menu
Doprava dnes
-

Královéhradecký kraj vyhlašuje dotační program na výstavbu karavanových stání

Královéhradecký kraj zaměřil svoji pozornost na podporu cestovního ruchu. Vyhlašuje dotační program v oblasti cestovního ruchu na podporu výstavby karavanových stání pro obytná vozidla. Dotace by měly pokrýt také zázemí pro uschování a servis jízdních kol a elektrokol. Kraj ze svého rozpočtu zatím vyčlenil 2,3 milionů Kč.

12:46 / 17. listopadu 2022
Královéhradecký kraj vyhlašuje dotační program na výstavbu karavanových stáníi

Foto: Parkoviště pro karavany v Adršpachu. Zdroj: kr-kralovehradecky.cz

Královéhradecký kraj v rámci dotačního programu poskytne částku 2,3 milionů Kč. Tyto peníze kraj vyčlenil na výstavbu karavanových stání pro obytná vozidla (tzv. stellplatzy) včetně jejich vybavení. Dále se z této sumy může financovat i vybudování technického zázemí pro uschování a servis jízdních kol a elektrokol. Kromě toho lze z dotačního programu hradit i úkony související s vybudováním stání jako jsou servisní stanice pro obytná vozidla, přívěsy a karavany nebo zavedení elektrické a vodovodní přípojky.

„Dotační program pokryje například výdaje bezprostředně spojené s realizací projektu jako jsou stavební práce, připojení ke zdroji elektrické energie a vody, instalaci dopravního značení nebo modernizaci prostor určených k úschově jízdních kol či zavazadel. Věřím, že podpora budování nové doprovodné infrastruktury formou krajské dotace přispěje ke zkvalitnění turistické vybavenosti celého regionu, což tuzemským i zahraničním návštěvníkům zpříjemní pobyt,“ řekla Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana pro oblast cestovního ruchu.

Kraj chce projektem zlepšit technická zázemí pro jízdní kola a elektrokola. Touto cestou zároveň podpoří i vybavenost turistických tras, které budou disponovat nově opravenými prostory pro bezpečné uchování kol s možností umytí, nabíjení nebo servisu. Dotační program dále nabízí financování rekonstrukce zázemí pro zabezpečenou úschovu zavazadel.

Úspěšní žadatelé budou moci z dotace čerpat nejvýše 50% podíl celkových výdajů jejich projektu v maximální výši 600 tisíc korun. Částka poskytnutá krajem nemusí být konečná, jak naznačila náměstkyně Berdychová: „Z rozpočtu kraje je prozatím vyčleněno 2,3 milionu korun, ale budeme jednat o případném navýšení částky.“

Uchazeči o dotační program „Podpora budování infrastruktury cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji“ budou moci podávat své žádosti od 2. ledna do 9. února 2023, a to pouze elektronicky odesláním z datové schránky žadatele do datové schránky Královéhradeckého kraje.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Královéhradecký kraj)

Královéhradecký kraj vyhlašuje dotační program na výstavbu karavanových stání Foto: Stellplatz na Rozkoši. Zdroj: kr-kralovehradecky.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru