Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letadlem u moře za hodinu a půl. Air Montenegro spojí Prahu a Černou Horu

Praha získá letecké spojení s Černou Horou. Letecká společnost Air Montenegro bude na trase z pražského Letiště Václava Havla na černohorské letiště Tivat létat od poloviny června do října dvakrát týdně. Dnes o tom informovalo Letiště Praha. Jde o jedinou linku z Prahy do Černé Hory.

8:59 / 10. února 2022
Letadlem u moře za hodinu a půl. Air Montenegro spojí Prahu a Černou Horui

Foto: airline-aiports.com

Černohorské aerolinky budou na trase z Prahy k Jadranu využívat letoun Embraer 195 s kapacitou 116 míst. Spoje budou létat od 14. června vždy odpoledne v úterý a v sobotu v obou směrech. Let potrvá v jednom směru vždy hodinu a půl.

"Černá Hora nabízí vše pro skvělý zážitek z dovolené a my jsme proto rádi, že můžeme cestujícím v České republice nabídnout s leteckou společností Air Montenegro toto nové přímé spojení,“ řekl ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Pražské Letiště Václava Havla vloni odbavilo téměř 4,4 milionu cestujících. Meziročně je to o téměř pětinu více, stále však hluboko pod úrovní před vypuknutím pandemie koronaviru, kdy v roce 2019 letiště odbavilo přes 17,8 milionu pasažérů. V loňském roce se z Prahy létalo do 138 destinací. Letos letiště očekává pozvolné oživování dopravy. Podle odhadů by mělo odbavit zhruba 8,6 milionu pasažérů za rok.

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru