Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letecký dopravce Qatar Airways působí na Letišti Praha pět let. Odbavil zde už půl milionu cestujících

Qatar Airways, národní letecký dopravce státu Katar, oslavil páté výročí svého fungování na Letišti Václava Havla. Krátce před výročím překonal dopravce hranici půl milionu odbavených cestujících na linkách z Prahy. Qatar Airways v současnosti nabízí denně jeden zpáteční let mezi Prahou a Dauhá prostřednictvím letadla Airbus A320.

14:05 / 2. září 2022
Letecký dopravce Qatar Airways působí na Letišti Praha pět let. Odbavil zde už půl milionu cestujícíchi

Foto: www.prg.aero

Aerolinky spojují Prahu s destinacemi po celém světě ze své základny v Dauhá na mezinárodním letišti Hamad již od roku 2017. Oslavy významného dne proběhly na letišti u příležitosti výročního letu QR292.

„V druhé polovině srpna 2017 přistál na dráze Letiště Praha Airbus A320 Qatar Airways. Bylo to poprvé, kdy dopravce spojil Prahu s hlavním městem Kataru Dauhá pravidelnou linkou. Přímé lety od té doby nabízejí cestujícím výrazně větší možnosti přestupů na linky do zbytku světa, což usnadňuje cesty na Dálný východ, do jižní Asie a Austrálie. Potenciál linky zůstává i nadále vysoký. Díky ní může Praha nabídnout spojení do dalších 100 destinací pouze s jedním přestupem. Jsme moc rádi, že můžeme společně oslavit pětileté výročí této krásné spolupráce. Věříme, že se v dohledné době bude dále úspěšně rozvíjet jak v segmentu osobní, tak nákladní dopravy,“ uvedl Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Při příležitosti tohoto výročí se vyjádři také viceprezident pro oblast prodeje Qatar Airways v regionu Evropa Eric Odone: „Jsme rádi, že v tak výjimečném roce pro Qatar Airways si můžeme připomenout a oslavit i 5. výročí našich letů do/z Prahy. Spojení mezi Prahou a Dauhá během uplynulých pěti let trvale zajišťovalo příliv cestujících z Prahy do celé sítě Qatar Airway. Je pro nás důležité poskytnout cestujícím do Prahy a z Prahy vynikající zážitek z cesty jak na palubě, tak i v naší bázi na mezinárodním letišti Hamad.“

Své pocity ze spolupráce s katarským dopravcem sdělil rovněž pan Jiří Petržilka, viceprezident Menzies Aviation Czech: „Jsme hrdým partnerem společnosti Qatar Airways, která se řadí mezi nejnáročnější zákazníky na světě. Vážíme si našeho dlouhodobého partnerství, které se datuje od spuštění provozu linky a je nám ctí podporovat Qatar Airways na jejich úspěšné cestě za poskytováním nejlepší zákaznické zkušenosti cestujícím. Rád bych poděkoval Qatar Airways i Letišti Praha za výjimečnou spolupráci přinášející výjimečné výsledky.“

Qatar Airways aktuálně létá do více než 150 destinací po celém světě. Svým cestujícím nabízí díky zvýšení počtu frekvencí do hlavních přestupních uzlů bezkonkurenční letecké spojení; rovněž jim usnadňuje dosažení cílové destinace dle vlastního výběru.

Katarský letecký dopravce získal od Mezinárodní organizace pro hodnocení letecké dopravy Skytrax mnoho ocenění. Jako první letecká společnost získaly Qatar Airways pět hvězd za bezpečnostní opatření v souvislosti s pandemií COVID-19. K dalším oceněním potom patří: Letecká společnost roku 2021, Nejlepší Business Class světa, Aerolinka s nejlepším Business Class salonkem na světě, Aerolinka s nejlepšími sedadly ve třídě Business Class na světě, Aerolinka s nejlepším cateringem ve třídě Business Class na světě a konečně Nejlepší letecká společnost Středního východu. Letecká společnost si též drží své vedoucí postavení v rámci odvětví, hlavní cenu soutěže získala pošesté (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 a 2021).

Společnost Skytrax hodnotila také letiště Hamad v Dauhá v hlavním městě Kataru. V jejím prestižním žebříčku bylo označeno jako nejlepší na světě pro rok 2021.

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: www.prg.aero)

zpět na články

inzerce

nahoru