Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letiště Pardubice podepsalo memorandum o spolupráci s cestovní kanceláří Fischer a Exim Tours!

Od 1. ledna letošního roku využilo pardubické letiště k cestování 71 615 cestujících. Ačkoliv letecká společnost Wizz Air pozastavila své pravidelné linky, tak je toto číslo velmi vysoké. Nejvíce se na tom však podílely charterové lety CK Fischer a EXIM Tours. Ty přepravovaly cestující z Pardubic do jejich oblíbených letních destinací.

12:00 / 9. září 2022
Letiště Pardubice podepsalo memorandum o spolupráci s cestovní kanceláří Fischer a Exim Tours!i

Foto: Logo pardubického letiště. Zdroj fotky: East Bohemian Airport.

Je to skvělý pocit zažít terminál plný cestujících, říká Ivan Čech z East Bohemian Airport

Proto také došlo k uzavření memorandu o spolupráci mezi těmito cestovními společnostmi a samotným pardubickým letištěm, které oproti roku 2021 zvýšilo počet cestujících o čtyřnásobek.

„Je to skvělý pocit zažít terminál plný cestujících, kteří se těší na dovolenou a nemusí cestovat z jiných letišť a naopak mohou pohodlně odletět z pardubického letiště. Také je skvělé, že díky spolupráci s CK FISCHER a EXIM TOURS stále více lidí z našeho i okolních regionů objevuje destinace, které se z Pardubic nikdy nelétaly,“ prohlásil před koncem letní sezony místopředseda představenstva společnosti East Bohemian Airport. a za letiště Ivan Čech.

„Na jaře jsme s pardubickým letištěm navázali strategické partnerství. Naše úvaha byla taková, abychom byli klientům co nejblíž a nabídli jim tak kvalitnější služby. Tento krok se nám jednoznačně osvědčil. V létě jsme létali 8 charterových letů týdně do 7 destinací a obsazenost těchto letů byla vysoko nad 90 %. Na léto 2023 počet letů dokonce zdvojnásobíme, budeme létat 16 letů týdně do 12 destinací (Mallorca, Rhodos, Kos, Korfu, Kréta, Turecko, Tunisko, Djerba, Černá Hora, Bulharsko, Marsa Alam, Hurghada a další). Celková kapacita by se v roce 2023 měla přiblížit 40 tisícům klientům, v tříletém horizontu dokonce 60 tisícům. V roce 2019 jsme létali pouze 2 destinace, do Antalye a Burgasu,“ doplnil Jiří Jelínek, CEO DER Touristik Eastern Europe.

„Pro další rozvoj pardubického letiště je důležitá spolupráce s cestovními kancelářemi CK FISCHER a EXIM TOURS. Prohlubujeme spolupráci, díky které budeme operovat další zajímavé destinace z našeho letiště. Pracujeme i na vylepšení našich služeb tak, aby se cestující cítili jako na rodinném letišti. Kromě charterových letů připravujeme ve spolupráci s dopravci rozšíření pravidelných linek,“ řekla manažerka rozvoje marketingu Mária Ministrová.

Jsem velmi rád, že se pardubickému letišti daří, dodal primátor statutárního města Pardubice

„Jsem velmi rád, že se pardubickému letišti daří a pokračuje ve spolupráci se dvěma největšími cestovními kancelářemi na českém trhu. Věřím, že naše letiště bude v tomto pozitivním trendu pokračovat i nadále, protože jeho rozvoj zcela jistě posiluje aktivity města Pardubic,“ dodal Martin Charvát, primátor statutárního města Pardubice. 

Pro pardubické letiště je cenná podpora obou akcionářů – statutárního města Pardubice a Pardubického kraje. „Jsem rád, že se daří naplňovat strategický plán dalšího rozvoje a my jako majoritní akcionář mu vyjadřujeme plnou podporu,“ sdělil Jan Mazuch, náměstek primátora.

„Součástí strategie dalšího rozvoje bylo i navýšení základního kapitálu společnosti z 332 milionů korun na 692 milionů korun, jež schválila valná hromada dne 30. června 2022. K dnešnímu dni je upsaný kapitál plně splacen a naše společnost se, co se kapitálového zajištění týká, stala jedničkou mezi provozovateli regionálních mezinárodních letišť v České republice. Ve spolupráci se strategickým partnerem CK FISCHER a CK EXIM TOURS hodláme využít naši výhodnou geografickou polohu k výraznému zvýšení našeho podílu na trhu,“ naznačil budoucí plány Petr Juchelka, předseda představenstva East Bohemian Airport.

Autor: Petr Dejnožka (Zdroj: TZ East Bohemian Airport)

 

zpět na články

inzerce

nahoru