Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letiště Praha nabídne další přímé spoje za teplem a nevšedními zážitky

Během zimní sezony spojí Prahu s exotickým Ománem dopravce SalamAir. Pravidelnými přímými linkami bude z pražského letiště létat dvakrát týdně. Lety do Maskatu a Salály zajistí moderní letouny Airbus A321neo.

17:09 / 24. října 2022
Letiště Praha nabídne další přímé spoje za teplem a nevšedními zážitky i

Foto: www.prg.aero

„Spojení z České republiky do Salály v Ománu má jednoznačně turistický potenciál. V případě přímé linky do Maskatu však sledujeme také potenciál obchodní a dále také možnost přestupů do vzdálenějších destinací na Blízkém Východě a Asii. Počítáme s tím, že by letecká společnost SalamAir mohla během zimní letové sezóny mezi Ománem a Českou republikou přepravit až devět tisíc cestujících v jednom směru. Doposud byly destinace v Ománu obsluhovány z Prahy převážně sezónními charterovými linkami,“ řekl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

SalamAir zahájil provoz dvou pravidelných linek do Ománu v pátek 21. října. Z Prahy do Maskatu bude létat každou středu; do Salály zase každý pátek. Trasu z Prahy do Maskatu zvládnou letouny za zhruba šest hodin a patnáct minut, do Salály se poletí ještě o hodinu déle.

V Maskatu, hlavním městě Sultanátu Omán a zároveň největším městě v zemi, čekají na turisty překrásné pláže, úchvatné hory a pouště, vodopády, moderní města i historie. Salála je pak významným přístavem a druhým nejvýznamnějším městem Ománu; zároveň i hlavním městem governorátu Dafár, který leží na pobřeží Arabského moře.

„Začátek provozu letů z Prahy do Maskatu a Salály naší leteckou společností považujeme za důležitý milník. Nové spojení vytváří vynikající příležitost pro Čechy, kteří tak mohou prozkoumat Omán a navštívit další destinace,“ uvedl kapitán a zároveň generální ředitel společnosti SalamAir Mohamed Ahmed. Podle něj je hlavní město Ománu, Maskat, neobyčejně krásné. Představuje oázu historie a kultury obklopenou mořem, horami a pouští. Maskat je důležitým centrem obchodu, ekonomických aktivit; je rovněž považován za administrativní centrum Ománu. „Těšíme se také na turisty z Prahy v malebné Salály. SalamAir chce otevřít všechny cesty na různé trhy, umožnit cestování, obchod a zároveň vytvořit možnosti pro nové cestovatele, kteří chtějí poznat a zažít nezapomenutelnou dovolenou,“ dodal generální ředitel společnosti SalamAir.  

Společnost SalamAir je prvním nízkonákladovým dopravcem se sídlem v Ománu. Letecká společnost byla založena v roce 2016 s cílem stanovit nové standardy v leteckém průmyslu v Ománu. Nabízí nízkonákladové lety, pohodlné možnosti cestování a zajímavé destinace po celém světě. Za pět let společnost SalamAir dosáhla růstu a rozšířila své pole působnosti. Provozuje šest letounů A320neo a čtyři letouny A321neo.

Další aktuální informace jsou uvedeny na Twitteru Letiště Praha @PragueAirport.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: www.prg.aero)

zpět na články

inzerce

nahoru