Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letos na jaře začne rekonstrukce nádražní budovy v Jaroměři

Stavební práce na historické nádražní budově v Jaroměři budou moct brzy začít. Zhotovitel, kterého Správa železnic pro tyto účely vybrala, podal nejvýhodnější nabídku, a to o 35 milionů nižší, než byla její předpokládaná hodnota. Práce na objektu potrvají rok a půl.

17:07 / 10. dubna 2024
Letos na jaře začne rekonstrukce nádražní budovy v Jaroměřii

Foto: Vizualizace rekonstrukce nádražní budovy. Zdroj: Správa železnic

Historickou nádražní budovu v Jaroměři čeká rekonstrukce, kterou provede společnost Chládek a Tintěra, Pardubice. Ta podala nejvýhodnější nabídku ve výši 143 896 530 Kč. Předpokládaná hodnota stavebních prací byla 179 712 552 Kč. Projekt je navržen ke spolufinancování ze systému EU. Národní financování zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.

Ve stanici již v letech 2018 a 2019 proběhla rekonstrukce kolejí a nástupišť, dokončen je také navazující přestupní terminál. Nyní projde obnovou nádražní budova pocházející z 19. století, která je spolu se skladištěm, poštou, vodárenskou věží, výtopnou, točnou a kolejištěm kulturní památkou. 

Během rekonstrukce památkově chráněné nádražní budovy dojde k renovaci fasády a střechy, spolu s tím budou vyměněna okna a dveře. Kromě toho dojde i k úpravám vnitřních dispozic. Tyto úpravy umožní rozšíření komerčních a kancelářských prostor. Současně dojde ke stavbě nových toalet a obnovení provozu bufetové části bývalé restaurace.

Stavební práce na nádražní budově začnou na jaře, potrvají 18 měsíců.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Správa železnic)

Letos na jaře začne rekonstrukce nádražní budovy v Jaroměři Foto: Rekonstrukce zahrnuje obnovu střechy, fasády i vnitřních prostor. Zdroj: Správa železnic.
zpět na články

inzerce

nahoru