Otevřít menu
Doprava dnes
-

Letos se přestaví nepřehledná křižovatka u Valašských Klobouk na Zlínsku! Vše zajistí zlínští silničáři

Silničáři v tomto roce přestaví nepřehlednou křižovatku v lokalitě Sychrov u Valašských Klobouk. Tato přestavba by měla dosahovat 4,4 milionů korun včetně DPH. Práce začnou v červenci, přičemž hotovo by mělo být koncem října. I přes práce bude křižovatka průjezdná po polovinách vozovky při řízení provozu semafory. Uvedlo to Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK).

6:07 / 22. června 2022
Letos se přestaví nepřehledná křižovatka u Valašských Klobouk na Zlínsku! Vše zajistí zlínští silničáři i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSZK.

Součástí stavby bude usměrnění rozlehlé nepřehledné křižovatky silnic III/4943 a III/4942

Kromě rekonstrukce křižovatky na severozápadním okraji města opraví ŘSZK v regionu také více než 300 metrů silnic. Chystaná úprava spočívá v obnově krytových vrstev vozovky a sjednocení její šířky. "Součástí stavby bude usměrnění rozlehlé nepřehledné křižovatky silnic III/4943 a III/4942. Přebytečné zpevněné plochy budou rekultivovány," uvedli zástupci ŘSZK.

Stavbaři dále částečně rozšíří jízdní pruh tak, aby umožňoval odbočení těžkých nákladních vozidel do přilehlého průmyslového areálu. Obnoví také propustek pod silnicí III/4943. Odvodnění povrchu vozovky zajistí podélný a příčný spád. Počítá se i s obnovou dopravního značení.

Souběžně se stavbou ŘSZK vybuduje město Valašské Klobouky chodník podél silnic, místo pro přecházení a zřídí zelený pás mezi chodníkem a silnicí III/4943. Radnice dále nechá osadit betonové obruby podél silnic a zajistí terénní úpravy. Investuje i do stavebních úprav připojení účelových komunikací a sjezdů k silnici včetně jejich odvodnění a potřebného dopravního značení.

ŘSZK v poslední době opravuje své vozovky ve velkém. Také si letos naplánovalo 18 staveb, které jsou ve výstavbě, přičemž už se letos dvě dokončily. Více naleznete zde.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

 

 

 

zpět na články

inzerce

nahoru