Otevřít menu
Doprava dnes
-

Liberecký dopravní podnik zrenovuje dalších 8 tramvají

Liberecký dopravní podnik plánuje generální opravu osmi tramvají. Na renovaci vypsal veřejnou zakázku s tím, že její předpokládaná hodnota je 64 milionů Kč bez daně.

15:53 / 7. března 2023
Liberecký dopravní podnik zrenovuje dalších 8 tramvajíi

Foto: DPMLJ vypsal zakázku na renovaci 8 tramvají. Zdroj: SDP ČR

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMJL) vypsal zakázku na opravu osmi tramvají. Jedná se o čtyři tramvaje typu T3R.PLF a čtyři typu T3R.PV. Oprava by měla proběhnout v následujících dvou letech. Touto dobou by už měl mít liberecký dopravní podnik k dispozici opravených šest jiných tramvají těchto typů. Minulou zakázku na opravu tramvají v hodnotě 46,4 milionu Kč bez daně získala v loňském létě ostravská Škoda Ekova s tím, že všechny stihne opravit do konce letošního roku.

Oprava uvedených tramvají se týká obnovy skříně, tedy části bez podvozku. DPMLJ předpokládá, že renovace karosérií, interiérů včetně kabin pro řidiče a elektro části osmi tramvají vyjde na 64 milionů korun bez daně.

DPMLJ má ve svém vozovém parku 64 tramvají, které jezdí na 4 linkách o celkové délce 37 km. Ročně přepraví dopravní podnik zhruba 10 milionů cestujících.

Publikoval: Karel Geba (ČTK, město Liberec)

zpět na články

inzerce

nahoru