Otevřít menu
Doprava dnes
-

Litoměřice už nebudou trpět hlukem z projíždějících vlaků

V centru Litoměřic se již brzy sníží hluková zátěž ze železniční dopravy. Správa železnic totiž vybrala zhotovitele, který provede potřebné úpravy.

16:23 / 17. března 2023
Litoměřice už nebudou trpět hlukem z projíždějících vlakůi

Foto: V centru Litoměřic bude instalována protihluková stěna. Zdroj: pixabay.com

V Litoměřicích proběhne rekonstrukce traťového úseku od silničního nadjezdu na komunikaci I/15 po most na Písečný ostrov. Město Litoměřice už delší dobu trpí hlukem z projíždějících vlaků, a tak se v letošním roce stavbaři zaměří hlavně na obnovu železničního svršku a instalaci nízké protihlukové clony o délce téměř 500 metrů. V rámci rekonstrukce bude provedena i renovace tří mostů a jednoho propustku. Dojde ale i na obnovu stávající opěrné zdi po obou stranách trati a výměnu trakčních stožárů.

Součástí tohoto stavebního projektu je i vybudování nového silničního nadjezdu v Libochovanech, k čemuž dojde v průběhu příštího roku.

Zahájení realizace stavby s názvem Rekonstrukce trati vč. protihlukových opatření v části úseku Litoměřice město – Velké Žernoseky se předpokládá letos v červnu. Délka stavebních prací se odhaduje na jeden rok. Investiční náklady akce dosáhnou až na 157 milionů Kč.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: Správa železnic)

zpět na články

inzerce

nahoru