Otevřít menu
Doprava dnes
-

Lodě DPMB jsou již připravené vyplout. Na Prýglu začíná 77. plavební sezona

Brněnský dopravní podnik dnes odstartuje letošní plavební sezonu. Ta potrvá do 29. října. Jízdné se od loňského roku nezvýšilo.

8:11 / 6. dubna 2023
Lodě DPMB jsou již připravené vyplout. Na Prýglu začíná 77. plavební sezonai

Foto: DPMB má ve flotile 7 lodí. Zdroj: SDP ČR

Dnes 6. dubna zahájí Dopravní podnik města Brna (DPMB) plavební sezonu. Nebude chybět slavnostní nástup kapitánů, tradiční znělka či vyvěšení vlajky nad výpravnu. Slavnostní zahájení se uskuteční v 15 hodin v přístavišti v Bystrci.

„Po slavnostním zahájení bude pro přítomné připravena krátká plavba po jezeře, která je tradičně zdarma. První pravidelný odjezd podle jízdního řádu je v plánu na 16:00. Letošní plavební sezóna je již 77. Ta loňská byla rekordní. Na našich lodích se svezlo téměř 290 tisíc lidí. To je nejvíc od 80. let minulého století,“ uvedl Miloš Havránek, generální ředitel DPMB.

Během zimní pauzy prošly lodě s pohonem na baterie pravidelnou údržbou. Nezbytnou součástí přípravy na plavební sezonu bylo především dobití všech 1 116 bateriových článků.

Lodní doprava je mezi lidmi vyhledávaná především v letních měsících. Pro návštěvníky přístaviště v Bystrci budou na letní prázdniny přichystány nové mlžné sprchy. DPMB plánuje do budoucna také investovat do dalších bezbariérových přístavišť.

„Aktuálně je sedm z deseti zastávek bezbariérových. Do budoucna připravujeme projekt na přestavbu dalších míst na plavební dráze. Cílem je přinést cestujícím a návštěvníkům ještě větší komfort a pohodlí,“ dodal Havránek.

Brněnský dopravní podnik má ve své flotile 7 lodí, a to Lipsko, Vídeň, Utrecht, Dallas, Stuttgart, Morava a jednopalubovou loď Brno. Podnik nabízí cestujícím během plavení sezony linkovou dopravu z Brna-Bystrce do Veverské Bítýšky. Plavební dráha je dlouhá necelých 10 km. Tuto vzdálenost lodě ujedou za 70 minut.

Ceny jízdného zůstávají pro letošní rok stejné jako loni, jízdenku si mohou zájemci koupit na webových stránkách brnoid.cz.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru