Otevřít menu
Doprava dnes
-

Londýnské letiště Gatwick reaguje na nedostatek personálu omezením počtu letů v létě

Londýnské letiště Gatwick omezilo kvůli nedostatku personálu počet letů plánovaných na červenec a srpen na 825, respektive 850 denně. Letiště to dnes oznámilo v tiskové zprávě. Před začátkem pandemie Covid-19 na vrcholu letní sezony odbavovalo 900 letů denně, informovala agentura AP.

21:11 / 17. června 2022
Londýnské letiště Gatwick reaguje na nedostatek personálu omezením počtu letů v létěi

Foto: Londýnské letiště Gatwick (zdroj fotky: British airways).

Vedení druhého nejvytíženějšího letiště v Londýně uvedlo, že omezení počtu letů přinese cestujícím „spolehlivější a kvalitnější služby“. Letiště se snaží firmám působícím v jeho zázemí a leteckým společnostem umožnit, aby „své letové řády mohly lépe přizpůsobit stávajícím zdrojům“.

Cestující se na evropských letištích potýkají se zpožděními a s rušením letů, protože chybí personál a po dvou letech pandemie covidu-19 strmě vzrostla poptávka po cestování. Aerolinie a firmy zajišťující obsluhu cestujících za pandemie propouštěly a nyní mají problém zvýšit počty zaměstnanců na potřebnou úroveň.

Chybí i bezpečností personál!


Lidé v Británii, kteří se vydali na cesty o Velikonocích a nyní v červnu během dlouhého víkendu u příležitosti 70. výročí panování královny Alžběty II., zažili na letištích obrovská zpoždění. Aerolinky British Airways a easyJet totiž zrušily stovky letů. U registrací, bezpečnostních kontrol i odbavení zavazadel se tvořily i několikahodinové fronty.

Také amsterodamské letiště Schiphol omezilo počet letů naplánovaných na červenec, protože mu chybí bezpečnostní personál. Nedokáže se tak vypořádat s obrovským zájmem o cestování do vzdálenějších destinací, které v uplynulých dvou letech komplikovaly různé protiepidemické restrikce.

 

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru