Otevřít menu
Doprava dnes
-

Lovosické nádraží se dočká rekonstrukce nástupišť

Železniční stanice v Lovosicích v roce 2023 bude mít nová nástupiště, jež umožní pohodlnější nástup do vlaků. Díky bezbariérovým úpravám se zlepší i přístup na samotná nástupiště. Správa železnic již uzavřela smlouvu o zhotovení se Společností Lovosice, která je tvořena firmami SWIETELSKY RAIL CZ a EDIKT. Práce budou stát 364,4 milionu Kč bez DPH.

15:08 / 4. ledna 2023
Lovosické nádraží se dočká rekonstrukce nástupišťi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.

„Rekonstrukcí projdou všechna stávající nástupiště ve stanici Lovosice, jedno vnější a tři ostrovní. Nyní jsou vysoká 300 mm, nová normová výška nástupních hran 550 mm nad kolejí cestujícím umožní pohodlný nástup do moderních vlakových souprav. Zrekonstruovaná nástupiště budou mít také nové zastřešení i osvětlení,“ řekl tiskový mluvčí SŽ Dušan Gavenda a dodal: „Investice bude zahrnovat také částečnou obnovu železničního svršku kolem nástupišť a instalaci nového informačního a orientačního systému pro cestující. Dokončení úprav ve stanici je plánováno do konce letošního roku.“

V současné době je přístup k vlakům možný pouze po schodištích z podchodu. I ten se dočká celkové obnovy a zároveň se prodlouží pod celým nádražím až k Máchově ulici. Bezbariérovost stanice zajistí nově doplněné výtahy z podchodu na jednotlivá nástupiště, v případě 1. nástupiště bude tuto funkci plnit nový výtah propojující podchod s výpravní budovou.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: Správa železnic)

Lovosické nádraží se dočká rekonstrukce nástupišť Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic..
zpět na články

inzerce

nahoru