Otevřít menu
Doprava dnes
-

Mezi Chebem a Aší a mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem vlaky po silném větru stále nejezdí

Po silném čtvrtečním větru je většina železničních tratí už zprovozněna. Stále se ale nejezdí v Karlovarském kraji mezi Chebem a Aší a na Vysočině mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Naopak průjezdná je už trať přes Vysočinu, kde nyní jezdí rychlíky mezi Prahou a Brnem, a také čtvrtý koridor z Prahy do Českých Budějovic. Dnes ráno to ČTK řekla mluvčí Správy železnic (SŽ) Radka Pistoriusová. Správa železnic ve čtvrtek kvůli silnému větru evidovala na 150 mimořádných událostí.

14:33 / 18. února 2022
Mezi Chebem a Aší a mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem vlaky po silném větru stále nejezdí i

Foto: pixabay.com

"Ve 02:00 se podařilo obnovit provoz mezi Leštinou a Světlou nad Sázavou, vlaky se vrátily na trať Kolín - Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou. Od 5:20 je sjízdný úsek IV. koridoru Benešov - Tábor mezi Sudoměřicemi a Střezimíří," uvedla na Twitteru správa. Pistoriusová ještě doplnila, že provoz přes Vysočinu je v úseku Havlíčkův Brod směrem na Žďár nad Sázavou omezen, jezdí se po jedné koleji. Už ve čtvrtek večer se podle ní podařilo zprovoznit i podkrušnohorskou magistrálu kolem Kynšperku nad Ohří.

Na Vysočině zbývá zprovoznit trať mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Regionální doprava stojí i mezi Hlinskem v Čechách a Chotěboří. V Karlovarském kraji je zastavena dálková doprava mezi Chebem a Františkovými Lázněmi. "Tam je zlomená trakční podpěra, musí se to opravit, zprovoznit se to podaří až zítra (v sobotu), předpoklad je 18:00," sdělila mluvčí Správy železnic. Stromy leží na trati také v úseku z Františkových Lázní do Aše. Všechny vlakové spoje jsou mezi stanicemi Cheb - Aš - Aš město nahrazeny náhradní autobusovou dopravou.

Popadané stromy na koleje a trakční vedení zastavily vlaky ve čtvrtek na desítkách míst hlavně v Čechách. Správa železnic evidovala 150 mimořádných událostí.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru