Otevřít menu
Doprava dnes
-

MHD ve Valašském Meziříčí bude po dvou a půl letech zdarma!

Městská hromadná doprava ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku bude od 12. června jezdit zdarma. MHD zdarma pro všechny cestující se ve městě vrací po dvou a půl letech. 

14:09 / 31. března 2022
MHD ve Valašském Meziříčí bude po dvou a půl letech zdarma!i

Foto: Zlínský kraj.

Město podepsalo s novým dopravcem, kterým je společnost TQM – holding, smlouvu na následujících deset let, sdělil dnes ČTK mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš. „V listopadu 2019 musela valašskomeziříčská radnice ukončit provoz MHD zdarma z důvodu platné evropské legislativy v souvislosti s prodloužením smlouvy se stávajícím dopravcem. Zároveň však hledala nového provozovatele,“ uvedl mluvčí. 

Vítězem výběrového řízení byla společnost TQM. „Od 12. června začne provozovat MHD v našem městě v nových moderních autobusech. Všechny vozy budou plně klimatizované, nízkopodlažní, bezbariérové a ekologické, jezdit budou na stlačený zemní plyn – CNG. Vizuální podoba exteriéru a interiéru autobusů bude navíc vycházet z městského design manuálu,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková (ANO).

Pozitivní vliv na pokles dopravy při jízdách po Valašském Meziříčí 


Zastupitelé na svém posledním jednání rozhodli, že MHD bude pro všechny cestující zdarma. „Valašské Meziříčí je dopravní křižovatkou, kterou denně projede přes 20 tisíc vozidel. Před ukončením provozu MHD zdarma jsme za rok převezli bezmála milion cestujících,“ uvedla Wojaczková. Město zavedlo bezplatnou MHD v roce 2017, počet cestujících poté narostl.

Radnice počítá s náklady 21,3 milionu korun za rok. „Částkou bezmála 4,2 milionu korun se na provozu budou podílet také obce Krhová a Poličná. MHD zdarma má pro naše město jednoznačně smysl. Věříme, že počet cestujících po jejím znovuzavedení dál poroste, a bude mít tak pozitivní vliv na pokles dopravy při jízdách po Valašském Meziříčí,“ uvedla místostarostka. Ve Valašském Meziříčí je sedm linek MHD.

 

Publikoval: Jakub Cimburek (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru