Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilech

Správa železnic slavnostně zahájila výstavbu nových nástupišť v Semilech, která na tamním nádraží vyrostou ještě v tomto roce. Moderní nástupiště nahradí stávající úrovňová, přičemž se při nástupu do vlaků nebudou muset přecházet koleje, protože vznikne nový podchod. Na tento projekt naváže výstavba autobusového terminálu pod záštitou města Semily.

18:30 / 9. března 2023
Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilechi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martina Kupky.

Stavbaři navíc připraví zastřešení společné části dopravního terminálu

Správa železnic společně se zástupci města Semily, Libereckého kraje a zhotovitele zahájila výstavbu nových nástupišť na tamním nádraží. Společnost SWIETELSKY Rail CZ vybuduje dvě vnější bezbariérová nástupiště s výškou 550 mm nad kolejemi, umožňující pohodlný nástup do vlaků. Ve stanici vznikne také podchod. Nový bude rovněž orientační a informační systém pro cestující. Práce vyjdou na více než 173 milionů korun. Nový bude také orientační a informační systém pro cestující. Moderní nástupiště doplní opravenou výpravní budovu, která prošla rekonstrukcí před několika lety. Stavbaři navíc připraví zastřešení společné části dopravního terminálu, který vybuduje město Semily. Přestup mezi vlakem a autobusem tak bude hračka,“ zmínil ministr dopravy Martin Kupka v Semilech.

Stavbaři navíc připraví zastřešení společné části dopravního terminálu, který vybuduje město Semily. Moderní nástupiště doplní opravenou výpravní budovu, která prošla rekonstrukcí před několika lety. Práce za přibližně 30 milionů korun zahrnovaly kromě celkové stavební obnovy objektu také odstranění nepůvodních přístaveb a úpravu navazujících ploch. Moderní bezbariérová nástupiště si zaslouží každá stanice. Ta semilská je získá ještě letos,“ řekl na slavnostním zahájení stavby generální ředitel Správa železnic Jiří Svoboda.

Stavba je navržena ke spolufinancování Evropskou unií z finančního nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility – RRF) v rámci Národního plánu obnovy.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: Správa železnic)

Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilech Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.. Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilech Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.. Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilech Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martina Kupky.. Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilech Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Facebook Martina Kupky.. Ministr dopravy se Správou železnic slavnostně započali výstavbu nástupišť v Semilech Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic/Twitter Jiřího Svobody..
zpět na články

inzerce

nahoru