Otevřít menu
Doprava dnes
-

Mladá Boleslav v květnu začne se stavbou parkovacího domu pro 300 aut

V Mladé Boleslavi v pondělí začnou přípravné práce stavby parkovacího domu pro 300 aut. Bude stát mezi sportovní halou a vchodem na městský stadion. Magistrát vybral pro provedení stavby společnost B.P.B.P., která by měla parkovací dům postavit za téměř 144 milionů korun včetně DPH do devíti měsíců od zahájení.

12:44 / 21. dubna 2022
 Mladá Boleslav v květnu začne se stavbou parkovacího domu pro 300 auti

Foto: město Mladá Boleslav

Mladá Boleslav počítá s evropskou dotací, o kterou požádala, sdělil za magistrát Pavel Šubrt. "Rozhodnutí o evropské dotaci zatím nemáme, ale předběžně ji předpokládáme zhruba ve výši 76 milionů korun," uvedl Šubrt.

V pondělí předá magistrát stavební firmě staveniště, stavět by se mělo od začátku května zhruba do konce roku. "Jsou to všechno předstartovní údaje, které se z pohledu termínu dokončení i konečné ceny mohou ještě měnit," doplnil Šubrt.

Parkovací dům, který vznikne na místě současného povrchového parkoviště, by měl fungovat v režimu P+R. Deset parkovacích míst bude vyhrazeno pro handicapované a deset pro motocykly. Po dobu stavby nebudou řidiči moci původní parkoviště využívat.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru