Otevřít menu
Doprava dnes
-

Moderní policejní technika zkrátí uzavírky silnic po dopravních nehodách. Pardubický kraj podporuje složky IZS

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje obdrželo za poslední tři roky 4 miliony korun, ze kterých byla pořízena nová technika a vybavení. Z peněz byla zakoupena například robotizovaná měřící stanice pro dokumentaci dopravních nehod.

16:12 / 28. dubna 2023
Moderní policejní technika zkrátí uzavírky silnic po dopravních nehodách. Pardubický kraj podporuje složky IZSi

Foto: Měřící stanice pro evidenci dopravních nehod. Zdroj: Pardubický kraj

Pardubický kraj dlouhodobě podporuje základní složky IZS prostřednictvím dotací a věcných darů. Hejtman a předseda Bezpečnostní rady Pardubického kraje Martin Netolický se tento týden seznámil s technikou a vybavením, které pořídilo policejní ředitelství právě z prostředků kraje. Za poslední tři roky podpořil Pardubický kraj policejní ředitelství finančním obnosem 4 miliony korun.

 „Krajskému ředitelství policie se dlouhodobě snažíme pomáhat při pořízení techniky, která je určitou nadstavbou pro výkon služby a může výrazným způsobem pomoci nejen při odhalování protiprávní činnosti, ale také záchraně lidských životů. Od roku 2020 jsme z krajského rozpočtu poskytli částku čtyři miliony korun. V loňském roce jsme částkou jednoho milionu korun pomohli vybavit vozidlo, které je určené pro velitele policie při různých typech zásahů jako například při pátracích akcích po pohřešovaných osobách. Dále jsme podpořili nákup robotizované měřící stanice pro dokumentaci dopravních nehod. Díky této moderní technice se výrazným způsobem urychlí zaevidování místa dopravní nehody a tím pádem se také zkrátí doba uzavírek, což je určitě pozitivní zpráva pro řidiče,“ uvedl Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje.

Z dotací pro IZS byly mimo jiné pořízeny také externí defibrilátory, jež putovaly zejména do regionů, ve kterých se v těsné blízkosti nenachází výjezdová základna zdravotnické záchranné služby. Tato technika už pomohla policejním hlídkám zachránit čtyři lidské životy.

V minulých letech byl z krajských financí pořízen i radar Ramer či monitorovací a pátrací vozidlo.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Pardubický kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru