Otevřít menu
Doprava dnes
-

Most přes Chlumeckou ulici v Praze byl uveden do provozu!

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) provedlo ze soboty 1. října na neděli 2. října 2022 demontáž stávajícího dopravně inženýrského opatření na dálnici D0, které tam bylo realizováno z důvodu opravy východní poloviny mostu přes Chlumeckou ve směru k dálnici D10. Od nedělního rána je navíc tato část mostu v provozu.

6:51 / 3. října 2022
Most přes Chlumeckou ulici v Praze byl uveden do provozu! i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

Řidiči nově projedou po obou opravených částech mostu přes Chlumeckou ulici na dálnici D0

Řidiči nově projedou po obou opravených částech mostu přes Chlumeckou ulici na dálnici D0. Silničáři zde během prvního říjnového víkendu prováděli demontáž stávajícího dopravně inženýrského opatření, které souviselo s opravou východní poloviny mostu. V neděli ráno byla východní část mostu uvedena do provozu. Západní polovina prošla rekonstrukcí již v minulém roce. Řidiči tak po této komunikaci nově projedou v režimu běžného vedení provozu 2+2 jízdních pruhů.

Na rekonstrukci mostu bylo potřeba 168,5 mil. Kč bez DPH, přičemž zrekonstruovaný most nahradil ten původní z roku 1981. Tento starší most byl součástí stavby R1 Satalice–Běchovice a byl zprovozněn koncem roku 1984. Most od té doby, mimo běžných oprav, neprošel až do jara 2021 zásadnější rekonstrukcí.

Stavebně nebyla provedena pouze demolice původního mostu a výstavba mostu nového. Realizováno bylo rovněž jeho zkapacitnění na plánované uspořádání pro 3+3 jízdní pruhy. Provedla se také úprava křižovatkových ramp mimoúrovňové křižovatky, výstavba nové protihlukové stěny v délce 248 metrů na východní římse mostu a přilehlých částech křižovatkových ramp. Dokončovací práce v okolí mostu budou i nadále pokračovat, avšak již bez významného vlivu na provoz na dálnici D0 i v ulici Chlumecké.

Autor: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru