Otevřít menu
Doprava dnes
-

Most v Tetčicích na Brněnsku je v havarijním stavu, odborníci jej doporučili obratem uzavřít

Správa a údržba silnic JMK provedla v minulých dnech mimořádnou prohlídku mostu v Tetčicích, a to na základě technického problému mostního křídla. Odborníci v pátek 6. května 2022 doporučili most v co nejkratší době uzavřít a přistoupit obratem k provizorní opravě.

11:39 / 10. května 2022
Most v Tetčicích na Brněnsku je v havarijním stavu, odborníci jej doporučili obratem uzavříti

Foto: jmk.cz

„O špatném stavu tohoto mostu jsme věděli, proto jsme také prohlídky mostu dělali pravidelně. Původní záměr byl začít s opravou až v září, včerejší výstup odborné prohlídky vše urychlil. Most zavřeme ještě dnes v odpoledních hodinách a přistoupíme k nejnutnějším opravám,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Ten dále dodal, že most dnes zreviduje projektant, který navrhne stabilizační opravu tak, aby se generální oprava slučovala v září i s rekonstrukcí silnice II/394. Momentálně se přes most jezdí kyvadlově. Navíc samotná stavba byla už na konci dubna předána zhotoviteli stavby, ale v tomto úseku stavební práce neprobíhají, zatím došlo jen na nutné kácení dřevin.

 „Most měl být už dávno opraven, poukazovali jsme na nutnost jeho oprav dlouhodobě, bohužel přípravy komplikovalo majetkoprávní vypořádání a pochopitelně nerespektování snížené zatížitelnosti. Od večera se bude jezdit po objížďce, nyní ladíme dopravní značení. Teď bude nutné jezdit z Brna do Ivančic přes Rosice, Zastávku a Kratochvilku,“ uzavřel Hanák.

Publikoval: Bc. Karel Geba (zdroj: jmk.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru