Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na Brněnské přehradě začala další plavební sezóna

Sedm lodí brněnského dopravního podniku se po zimní pauze vrátilo na Brněnskou přehradu. 78. plavební sezona potrvá až do 30. října letošního roku.

13:18 / 24. dubna 2024
Na Brněnské přehradě začala další plavební sezónai

Foto: V minulém roce přepravily lodě DPMB téměř 310 tisíc cestujících. Zdroj: SDP ČR

O uplynulém víkendu se uskutečnilo slavnostní zahájení nové plavební sezony na Brněnské přehradě. Dopravní podnik města Brna (DPMB) otevřel 78. plavební sezonu slavnostním nástupem kapitánů a fanfárou v bystrckém přístavišti. Následovalo defilé lodí – dvacetiminutová plavba lodí po jezeře – a vyplutí první lodě do Veverské Bítýšky.

„Předchozí dvě sezóny byly rekordní, proto jsme samozřejmě plni očekávání, jaká bude ta letošní. Lodě jsou po zimním servisu, opravách a obnovách nátěru připraveny vyplout, takže pokud nám počasí bude přát, jsme připraveni se v počtu přepravených cestujících posunout ještě kupředu,“ řekl Miloš Havránek, generální ředitel DPMB.

Brněnský dopravní podnik ještě před zahájením nové plavební sezony provedl kontrolu a servis všech lodí. Spolu s tím byla dokončena obnova přístavních mol v bystrckém areálu. Novinkou z loňského roku je pak mlžná sprcha, kterou se cestující mohou v přístavišti osvěžit.

Zájemci mají možnost flotilu lodí DPMB využívat až do 10. května pouze v nepracovní dny. Od 11. května pak už denně až do začátku října, kdy bude opět nastaven víkendový provoz. Lodě budou cestující vozit do 30. října 2024.

 „V pondělí 28. října je státní svátek a pak jsou ještě dva dny prázdnin, kdy budeme mimořádně vyplouvat a ve středu 30. října odpoledne pak letošní sezónu uzavřeme a hladinu přehrady uzamkneme,“ doplnil Havránek.

Lodě dopravního podniku lze také objednávat na mimořádné plavby, nejčastěji se jedná o firemní akce, svatby a různé oslavy. Za minulý rok proběhlo těchto plaveb přes 180, nejvíce v květnu a v červnu.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru