Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na dálnici D11 proběhl Den otevřených dveří

Už se to blíží. Další část dálnice D11 se již blíží ke svému definitivnímu zhotovení a slavnostnímu otevření. V sobotu 25. září zpřístupnil Ředitelství silnic a dálnic pro veřejnost její úsek mezi Smiřicemi a Hradcem Králové, který si mohli zájemci projít či projet na kole, koloběžce či kolečkových bruslích. Na své si přišly i děti, o akci byl ze strany veřejnosti značný zájem.

11:27 / 26. září 2021
Na dálnici D11 proběhl Den otevřených dveří

Část dálnice D11 mezi Hradcem Králové a Smiřicemi bude uvedena do provozu v polovině prosince, už v sobotu 25. září si tu ale lidé mohli nově budovaný úsek projít po svých, projet na kole, koloběžce či kolečkových bruslích. 

Na místě byly k vidění ukázky prostředků IZS, práce Ředitelství silnic a dálnic, BESIP, stroje, které zvládly legendární Rallye Dakar a spoustu dalšího. Připraven byl i program pro celou rodinu.

A teď už sem zase najedou stavební stroje a dělníci, kteří budou nový dálniční úsek dokončovat. Celých 22 kilometrů nové dálnice mezi Hradcem Králové a Jaroměří se pak pro řidiče otevře už v polovině prosince.

„My jsme dokonce zrychlili, stavba se měla otevírat až v příštím roce během průběhu léta, podařilo se nám se zhotovitelem vyjednat zkrácení lhůty o osm měsíců. Příprava dálnice trvá daleko déle, to jsou někdy i desítky let,“ komentoval průběh stavby ředitel ŘSD Mátl. 

Autor: Petr Dejnožka

zpět na články

inzerce

nahoru