Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem již dochází k pokládce asfaltu

S rekonstrukcí dálnice D6 v úseku Karlovy Vary – Sokolov se Ředitelství silnic a dálnic posunulo do  předposlední etapy. Aktuálně probíhá pokládka asfaltu v jízdním pásu ve směru na Cheb, který je pro řidiče zcela uzavřen. Obousměrná doprava v režimu 2 + 1 je vedena v jízdním pásu ve směru na Prahu.

14:55 / 19. května 2023
Na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem již dochází k pokládce asfaltui

Foto: ŘSD

Hlavní náplní stavby je výměna vrchní asfaltové vrstvy, která bude provedena zejména z důvodu pravidelné údržby a prodloužení životnosti spodních vrstev konstrukce dálnice. V místech největšího poškození, kterými jsou zejména větve mimoúrovňové křižovatky Jenišov u Globusu, dojde i k výměně ložné vrstvy.

Na základě provedené pasportizace bylo zjištěno několik typů viditelných trhlin ve velikém rozsahu, které mají vliv na trvanlivost obrusné vrstvy, únosnost vozovky a její životnost. Z ekonomické stránky je proto výměna vrchní obrusné vrstvy adekvátní. V případě, že by se s opravou otálelo, došlo by do budoucna i k degradaci ložné vrstvy, a tím pádem i finančně náročnější opravě.

Stavba dále řeší pročištění odvodnění dálnice, opravu dotčeného mostu, odstranění bezpečnostních rizik a změnu šířky jednotlivých jízdních pruhů, dle nových nařízení, kdy dojde k rozšíření zpevněné krajnice z důvodu bezpečnějšího odstavení vozidla u svodidel.

Zhotovitelem opravy s předpokládanou cenou 119,85 mil. Kč bez DPH je společnost Silnice Group a. s. Stavební práce by měly mít hotové v první polovině června.

Autor: Karel Geba (zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru