Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na konci sprna bude opravovaný úsek v Kyšicích kompletně průjezdný

Těm řidičům, kteří jezdí do Plzně po I/26 přes Kyšice, se brzy uleví. Ředitelství silnic a dálnic totiž na konci měsíce srpna dokončí stavební práce na první polovině úseku, druhá část se bude opravovat dle plánu v dubnu příštího kalendářního roku.

14:58 / 26. srpna 2022
Na konci sprna bude opravovaný úsek v Kyšicích kompletně průjezdnýi

Foto: Google Street View

Během příštího týdne by měl být opravovaný úsek silnice I/26 na příjezdu do Plzně opět průjezdný bez výraznějších omezení. Začátkem dubna zde byly v rámci akce I/26 Kyšice, sanace hrbů zahájeny první stavební práce. První polovina opravy komunikace I/26 v řešeném úseku tak nyní končí. Technika se na stavbu opět vrátí v dubnu příštího roku, kdy budou stavební práce pokračovat opravou druhého pásu silnice I/26 ve směru z Plzně. Do té doby se v řešeném úseku mohou vyskytovat místní drobná omezení z důvodů údržbových prací na vozovce. 

Od začátku měsíce dubna došlo k prvním stavebním úpravám, které způsobí omezení provozu na příjezdu do Plzně na komunikaci I/26. Během opravy bude na necelých třech kilometrech směrově rozdělené silnice I/26 kompletně opraven povrch komunikace. Důvodem pro opravu silnice je tvorba podélných nerovností na povrchu vozovky. Ty jsou způsobeny převážně nestabilním podložím, které se v řešeném úseku nachází. Součástí opravy je pak dále i výměna krytových vrstev na mimoúrovňových křižovatkách Kyšice a Ejpovice.

Ředitelství silnic a dálnic provádí stavební úpravy na trase společenství firem BERGER BOHEMIA a.s., EUROVIA CS a.s. a SWIETELSKY stavební s.r.o., které uspělo ve výběrovém řízení na realizaci stavby s cenou ve výši 237 mil. Kč bez DPH.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: TZ ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru