Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na Rašínově nábřeží v Praze musí jezdit řidiči kvůli opravě trati po náplavce

Na Rašínově nábřeží v pražském Podskalí musí ode dneška jezdit řidiči ve směru od Palackého náměstí k Výtoni po náplavce. Důvodem je oprava tramvajové trati. Rekonstrukce potrvá do 1. dubna. 

8:08 / 15. února 2022
Na Rašínově nábřeží v Praze musí jezdit řidiči kvůli opravě trati po náplavcei

Foto: Ilustrační foto (René Volfík - Český Rozhlas)

Auta po náplavce budou jezdit oddělena od chodců betonovými bloky v první fázi oprav do 8. března. V opačném směru budou jezdit podskalskými ulicemi. Náklady rekonstrukce jsou zhruba 50 milionů korun. Dopravní podnik (DPP) v minulosti již opravil trať od Výtoně směrem k Podolské vodárně.

Trať po podskalském nábřeží bude kompletně opravena poprvé po 43 letech. Dosud zde DPP prováděl pouze dílčí opravy. Na více než půl kilometru dlouhé trati bude kompletně odstraněna ta současná včetně zastaralé metody uložení kolejí v betonových panelech BKV. Nahrazena bude moderní trasou s antivibračními rohožemi a protihlukovými opatřeními. Povrch pak bude z asfaltu.

Nové přechody a rozšířené tramvajové ostrůvky 


V první fázi oprav řidiči sjedou na náplavku u Palackého náměstí u ústí Dřevné ulice a vyjedou u limnigrafu na Výtoni. Pás pro auta bude po celou dobu oddělen betonovými zátarasy a rychlost bude snížena na maximálně 30 kilometrů v hodině. Zavřena budou schodiště pro pěší na náplavku. Lidé ale budou moci chodit a projíždět na kolech v části podél řeky. Tradiční farmářské trhy se přesunou více proti proudu blíže k železničnímu mostu a Vyšehradu.

Kromě samotné trati budou upraveny zastávky Výtoň a Palackého náměstí na nábřeží. Vzniknou nové přechody a tramvajové ostrůvky na Výtoni budou na žádost základní školy ve Vratislavově ulici rozšířeny.

 

Publikoval: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru