Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na stavbě dálnice D4 u Mirotic se budou instalovat mostní nosníky!

Na stavbě dálnice D4 Via Salis se budou u Mirotic ve dnech 29. a 30. listopadu osazovat nosníky k nové mostní konstrukci. V rámci dostavby dálnice D4 se u Mirotic navíc odstraní mostní konstrukce. V rámci tohoto prvního českého PPP projektu v oblasti infrastruktury vyroste nový most v říjnu 2023.

14:47 / 29. listopadu 2022
Na stavbě dálnice D4 u Mirotic se budou instalovat mostní nosníky! i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: VIA SALIS.

Během odstraňování mostu nebudou občané cestující z Cerhonic do Mirotic omezeni na dopravní obslužnosti, protože vedle starého mostu vznikl nový, provizorní, který se bude používat do doby dokončení stavby nového mostu. Motoristé cestující po I/4 budou po dobu bourání mostu navedeni na objízdné trasy. Vozidla do 22 tun budou projíždět přes Mirotice, vozidla nad 22 tun pojedou trasou přes Písek, Záhoří, Oslov a Zvíkovské Podhradí.

Jedná se v pořadí o druhou mostní konstrukci, která se při stavbě D4 odstraňuje a bude nahrazena novou. V červnu stavbaři během tří dní zdemolovali také most na mimoúrovňové křižovatce u Mirotic, který převáděl silnici I/4 přes silnici druhé třídy.

V celém nově budovaném úseku D4 z Hájů do Mirotic počítají stavbaři se 40 přemostěními. Jedním z nich je i lávka pro pěší u Rtišovic, která poslouží jako cesta k autobusové zastávce. Jsou mezi nimi i ekodukty, tedy mosty, které umožní bezpečný pohyb divoké zvěře. Po zprovoznění celé dálnice v roce 2024 bude takových přechodů a podchodů pro zvěř existovat 20. Mezi technicky zajímavé stavby na trase patří například estakáda přes Skalici u obce Nerestce.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: VIA SALIS)

Na stavbě dálnice D4 u Mirotic se budou instalovat mostní nosníky! Foto: Ilustrační foto. Zdroj: VIA SALIS..
zpět na články

inzerce

nahoru