Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na úseku D1 u Jihlavy ŘSD opraví dva mosty

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD ČR) plánuje opravu dvou dálničních mostů na dálnici D1 v úseku u Jihlavy. Veškeré práce by měly stát 17,5 milionu korun bez daně, přičemž by tato stavební akce neměla zasáhnout do běžného provozu dálnice. Neprůjezdné budou pouze krajnice. Infromovalo o tom ŘSD ve své tiskové zprávě.

12:26 / 3. srpna 2022
Na úseku D1 u Jihlavy ŘSD opraví dva mostyi

Foto: Ilustrační foto. Zdroj fotky. ŘSD ČR.

V místě oprav bude podle postupu prací dočasně snížena nejvyšší povolená rychlost

"Dnes v noci dokončíme výstavbu dopravně inženýrského opatření v jízdním pásu ve směru na Brno a následně zahájíme opravu samotnou. Po celou dobu stavby bude provoz na dálnici na pravém i levém jízdním pásu zachován ve dvou jízdních pruzích. V průběhu prací bude omezena pouze krajnice, což by nemělo trvat déle než 120 dnů," uvedl Martin Buček z ŘSD.

Mosty u Měšína podtéká pod dálnicí potok. Tvoří je profil z vlnitého plechu, který už narušila koroze, stavbaři ho vymění. Nové zpevnění koryta kamenem do betonu před i za mostem na délce 15 metrů plynule naváže na současnou úpravu potoka a obdobným způsobem budou upraveny i dálniční příkopy před a za mostem. V místě oprav bude podle postupu prací dočasně snížena nejvyšší povolená rychlost na 80 kilometrů v hodině.

Publikoval: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru