Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na veletrhu Czechbus 2022 společnost Scania přestavila svůj Fencer!

Na 11. ročníku středoevropského veletrhu autobusů, hromadné dopravy, telematiky a servisní techniky CZECHBUS vystavovala také společnost Scania, která obhajovala druhé místo ze stánků z minulého veletrhu Czechbus. Scania na aktuálně proběhlém veletrhu ukázal svůj nový model Fencer!

13:39 / 27. listopadu 2022
Na veletrhu Czechbus 2022 společnost Scania přestavila svůj Fencer!i

Foto: Scania Fencer na veletrhu Czechbus 2022. Autor: Richard Mrkvička.

Česká veřejnost poprvé viděla model Fencer od Scanie

„Těší nás, že můžeme náš nový model poprvé představit právě na veletrhu Czechbus, kde si ho budou moci prohlédnout nejen naši obchodní partneři, ale i široká veřejnost,“ řekl Lukáš Martinů, manažer prodeje autobusů Scania (CZ & SK). Nová modelová řada Fencer nabízí vysokou kvalitu za přijatelnou cenu. Podobně jako zájezdové autobusy řady Touring je i Fencer výsledkem několikaletého společného vývoje inženýrů značek Scania a Higer. Autobus tak spojuje kvalitní provedení s výhodnou cenou. „Fencer je postavený na zcela nové platformě jako nejnovější generace modelů Citywide a Interlink,“ pronesl Martinů.

„V podobě Fenceru uvádíme na trh vozidlo, které lze na míru přizpůsobit potřebám českých zákazníků nejen, co se pohonného ústrojí týče. Budeme mít verze nejrůznějších délek se dvěma, nebo třemi nápravami,“ doplnil zástupce Scanii. Na stánku Scanie byl Fencer vystaven ve verzi f1 se sníženým nástupem a s naftovým motorem o objemu devíti litrů. „Zvolili jsme takovou podobu stánku, aby korespondovala s originálním, ale zároveň jednoduchým, moderním designem autobusu. Připomíná tedy velkoměstskou zastávku, kde si návštěvníci mohou snadno prohlédnout veškeré informace na elektronické obrazovce. Posedět je možné přímo v interiéru autobusu,“ zmínil mluvčí společnosti Scania Czech Republic Martin Přibyl. Návštěvníci si tak mohli prohlédnout i moderní pojetí pracoviště řidiče na palubě Fenceru.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: SCANIA a Czechbus 2022)

Na veletrhu Czechbus 2022 společnost Scania přestavila svůj Fencer! Foto: Scania Fencer na veletrhu Czechbus 2022. Zdroj: PVA EXPO Praha/ Czechbus 2022..
zpět na články

inzerce

nahoru