Otevřít menu
Doprava dnes
-

Na Vltavu se po zimní pauze vrací pražské sezonní přívozy

Po zimní pauze budou ode dneška břehy Vltavy v Praze znovu spojovat i sezonní přívozy. Celoročně jsou v provozu přívozy P1 ze Sedlce do lokality Zámky a P2 z Podbaby do Podhoří. Nyní se k nim přidají přívozy P3 od Lihovaru na Dvorce, P5 z Císařské louky na Výtoň a P6 spojující Lahovičky a Modřany.

11:09 / 25. března 2023
Na Vltavu se po zimní pauze vrací pražské sezonní přívozy

Zřejmě do července bude v provozu přívoz P7 od Holešovické tržnice na Rohanský ostrov, který bude po dokončení Štvanické lávky zrušen. Místo něj se obnoví provoz nejnovějšího pražského přívozu P4 mezi Velkou Chuchlí a Hodkovičkami. Sezonní přívozy budou v provozu do 29. října.

Loni přepravily pražské přívozy, které jsou součástí městské hromadné dopravy, přes 619.000 lidí, což představuje meziroční nárůst. Nejvytíženější byla tradičně linka P2 mezi Podbabou a Podhořím, která přepravila 219.000 cestujících a 23.000 kol. Druhým nejvyužívanějším přívozem byla se 119.000 cestujícími linka P5 z Císařské louky na Výtoň a smíchovskou náplavku. Třetí příčku obsadil přívoz P7 mezi Holešovicemi a Karlínem s 88.000 lidmi.

Cestující mohou na přívozech využít běžnou jízdenku nebo předplacený kupon MHD, jízdní kola se přepravují zdarma. Lodě nejezdí při zvýšené hladině Vltavy či jiných nepříznivých podmínkách.

Publikoval: Karel Geba (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru